CHL: Esbjerg griber efter tinderne i aften

Foto: Jan Korsgaard

IFK Helsinki er ifølge finske medier en af de store favoritter til mesterskabet i Liiga i den kommende sæson, og derfor har klubbens Champions Hockey League-kampagne været en kæmpe skuffelse hidtil med to nederlag til EV Zug og det nylige overtidsnederlag i Esbjerg.

Finnerne kan dog nå at redde æren i aften, når Esbjerg Energy kommer på besøg, for en sejr i regulær spilletid betyder, at IFK lige nøjagtig rykker forbi Esbjerg i tabellen. Alt andet vil betyde, at Esbjerg går videre, og det vil i givet fald både være historisk og sensationelt.

Fredag aften fungerede powerplay og boksplay fremragende for vestjyderne, og de elementer bliver naturligvis også vigtige klokken 18 dansk tid i aften i Helsinki.

– Den indsats som spillerne leverer i overtal- og undertalsspillet er nok den detalje, som får størst indflydelse på resultatet for begge mandskaber (fredag aften). Vi opgav aldrig i tredje periode og udnyttede muligheden for at lukke kampen med en sejr. Det er stort for os, men det var en indsats, som varede mere end 60 minutter, konkluderede cheftræner Mark Pederson efter sejren i Granly Hockey Arena.

– Nu tager vi afsted til Finland og fortsætter med at gøre det, som vi er i gang med. Vi skal fortsat spille kontrolleret ishockey og blive ved med at kæmpe for tingene. Vi har gennem hele processen bedt spillerne gøre deres yderste og vi kan stadig ikke bede dem om mere, forklarer Mark Pederson.

Esbjerg-backen Phillip Bruggisser supplerer:

– At spille Champions Hockey League betyder, at vi spillere får lov til at vise os frem og prøve os selv af på et andet niveau end Metal Ligaen. Det er en fed følelse, at få lov til at presse to så stærke mandskaber.

– Benene var godt nok lidt trætte i fredagskampen mod Helsinki efter busturen fra Schweiz, men jeg oplever hele holdet gør hvad de kan og at vi spiller smart. Nu tager vi til Finland med den rette indstilling og så kan alt ske, slutter Phillip Bruggisser.

Kampen kan ses via TV2 PLAY og sendes senere på aftenen forskudt på TV2 Sport.