CHL: De forsvarende mestre ude

Champions Hockey League fuldendte i går sine kvartfinaler, og det betød exit til de forsvarende mestre fra Luleå og goddag til semifinalen for Frölunda og Oliver Lauridsen. Göteborg-mandskabet vandt efter et forrygende drama, der endte i straffeslag.

Frölunda vandt 5-4 i den ordinære spilletid/overtiden, og scorede derefter på samtlige tre straffeslag. På den måde fik holdet revanche for sidste sæsons finalenederlag mod Luleå.

– Der var slutspilsfølelse. Ved hver eneste nærkamp var det “grinigt”. Luleå havde muligheden for at spille fem minutter i powerplay (i begyndelsen af tredje periode) og det føltes som om de fik ny luft. Det var rigtig skønt at sende de regerende mestre hjem, sagde Frölundas Johan Sundström efter kampen.

Oliver Lauridsen noteredes for -2 og to skud på mål for hjemmeholdet, der nu er det eneste svenske hold tilbage.

HC Davos sendte lidt overraskende Skellefteå ud med en 4-1-sejr på trods af, at schweizerne tabte skuddene med 13-39. Lukko Rauma vandt efter straffeslag over TPS Turku, og i det andet rent finske opgør vendte Kärpät Oulu 0-2 fra det første opgør mod Espoo Blues til en samlet 5-3-sejr.

Det betyder, at den ene semifinale bliver en rent finsk opgør, for semifinalerne, der spilles 12. og 19. januar, ser således ud:

12. januar:
Lukko Rauma-Kärpät Oulu
HC Davos-Frölunda

19. januar:
Kärpät Oulu-Lukko Rauma
Frölunda-HC Davos