CHL: Danskere flytter rundt

Foto: Jan Korsgaard

Kortene er i den grad blevet blandet for de danske spillere i verdens stærkeste juniorliga ovenpå U20-VM. WHL er blevet en dansker rigere, mens der er flyttet rundt hos andre.

Eller tilbage til WHL
28 kampe blev det i denne omgang til i ECHL for Mads Eller, der skifter Adirondack Thunder i ECHL ud med Windsor Spitfire i WHL. Eller bibringer WHL-topholdet en del fysik, samtidig med, at klubben ikke skal afgive nogle spillere for at styrke holdet.

– Jeg fulgte ham tæt i Memorial Cup og jeg kunne lide ham. Han er en spiller med hjerte, der arbejder hårdt, siger Windsor Spitfire GM Warren Rychel til Windsor Star.

For hovedpersonen selv føltes et skifte til WHL som det rigtige.

– Det føltes rigtigt på nuværende tidspunkt. Det var en god mulighed for mig at komme her og afslutte min juniorkarriere. Jeg ser frem til muligheden, siger Mads Eller.

Mieritz skifter til konkurrent
Kort tid efter hjemkomsten fra U20-VM i Finland måtte Christian Mieritz atter pakke tasken. Denne gang var det for at forlade Hamilton Bulldogs til fordel for OHL-konkurrenterne Guelph Storm.

– Vi er glade for, at vi kunne sikre os rettighederne til Christian Mieritz. Han er en god hårdtarbejdende back, der evner at spille som en top seks back i OHL, siger Guelph Storms GM, Mike Kelly til klubbens hjemmeside.

– Christian havde en fantastisk oplevelse ved U20-VM for Danmark. Han er en fantastisk ung mand og holdkammerat. Han fortjener muligheden for at fortsætte med at spille og udvikle sig indenfor vores program, siger Hamilton Bulldogs’ head coach og GM, George Burnett ovenpå Mieritz’ afsked.

Konkurrent sendes ned
Tidligere på sæsonen stod Lasse Petersen selv i samme situation, men nu er det en af konkurrenterne til målmandsposten hos Spokane Chiefs, der bliver cuttet til fordel for den danske keeper.

Spokane Chiefs har sendt keeper Matt Berlin ned til Drayton Valley Thunder i Alberta Junior Hockey League, så Petersen sammen med Tyson Verhelst nu er de to tilbageværende keepere i Chiefs-truppen.