CHL: Attraktiv, men svær gruppe for Aalborg

Martin Lefebvre - Aalborg Pirates - Julian Jakobsen - Aalborg Pirates

Aalborg Pirates-publikummet får rigtig stærke modstandere i den kommende sæsons Champions Hockey League, men samtidig kan tilskuerne i det nordjyske se frem til rigtig god ishockey i Cool East Arena. 

Pirates møder Frölunda fra Sverige, Vienna Capitals fra Østrig og schweiziske Zürcher SC.

Frölunda har vundet turneringen to gange, men måtte i dette års udgave af SHL se sig slået af Malmö i kvartfinalen. Men Göteborg-mandskabet er en notorisk storklub i svensk ishockey og har i alle CHL-sæsoner gået målrettet efter trofæet. 

Vienna Capitals er ligeledes en af de største klubber i østrigsk-baserede EBEL, hvor holdet i fjor måtte se sig slået i semifinalen af italienske Bolzano, der gik fra en ottendeplads til slutspilssejr. 

Zürcher SC fyrede den svenske træner Hans Wallson midt i sidste sæson, da klubben lå på nippet til at komme i slutspillet. Den nye træner Hans Kossmann, vendte fuldstændig billedet, og førte klubben til mesterskabet med finalesejr over Lugano. 

Direktør Thomas Bjuring glæder sig over gruppen og ikke mindst “ønskemodstanderen” Frölunda, siger han til Nordjyske.

– Det var det hold, vi allerhelst ville møde. Dels er det et stærkt ishockeyhold med en rigtig stor fanbase, og dels er det et hold, som det er nemt at komme til, og vi kan da håbe, at en del svenskere vil tage turen til Aalborg og og omvendt. Og så vil jeg da tro, at andre danske ishockeytilskuere også vil finde det interessant at se så gode hold i Aalborg, lyder det.