CHL: Aalborg fik klø i Göteborg

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

Frölunda Indians skal vinde to gange over Aalborg Pirates for at gå videre i Champions Hockey League, og i aften gjorde det svenske storhold – der har vundet Champions Hockey League to – sit job. 

Det blev til 6-0 i hjemmeholdet i Frölundaborg, den gamle hal i Göteborg, hvor Aalborg kom under tryk fra start. Skudstatistikken i første periode var 19-8 i hjemmeholdets favør, og Ronan Quemener måtte sprælle i nordjydernes, ligesom hjemmeholdet var ineffektivt, når chancerne bød sig.

Tre minutter inde i anden periode scorede nordmanden Mats Rosseli Olsen kampens første mål, og derefter gik det slag i slag.

Danske ishockeyfans vil nikke genkendende til navnet Samuel Fagemo. Han er søn af den tidligere Herning- og Herlev-træner Linus Fagemo, der har fire sønner og nu er den første altså ved at dukke op på den svenske ishockeyscene. Han scorede til 2-0 og endte aftenen med et hattrick.

Det var hans gennembrud foran lidt over 2000 tilskuere i Göteborg, hvor Aalborg havde fire minutters powerplay i midten af kampen uden at formå at arbejde sig tilbage i kampen. I tredje periode var der klasseforskel og svenskerne scorede fire gange.

Dermed er det definitivt slut for Aalborgs CHL-eventyr.

Spencer Humphries var den mest brugte aktør med over 24 minutter for Aalborg, mens David Friedmann ikke fik spilletid for nordjyderne, der afslutter CHL-puljen om en uge. Det er hjemme mod Frölunda. 

Her Samuel Fagemos tre scoringer for hjemmeholdet i aften: