Champions HL: Lauridsen eneste dansker tilbage

Turneringen tog masser af opmærksomhed i sæsonindledningen, men lige nu er for eksempel de toneangivende kronikører i den svenske presse godt trætte af Champions Hockey League, der ikke synes at få særlig mange chancer for at etablere sig i den internationale hockeyverden.

Om ikke andet, så tages CHL ganske seriøst af klubberne, der med egne ord går efter at vinde pokalen, der lige nu bor i Luleå. I fjor vandt nordsvenskerne 4-2 i finalen over Frölunda, og netop Göteborg-klubben gemmer på den eneste dansker, der er tilbage i CHL.

I aften spilles 1/8-finalerne.

Oliver Lauridsen skal med Frölunda-truppen på besøg hos de tjekkiske mestre fra Litvinov, og i en skades- og sygdomsramt periode for holdet, kan danskeren formentlig se frem til masser af spilletid.

– Litvinov er et typisk tjekkisk hold. Stærk defensiv, hurtige omstillinger. Erfarne og dygtige spillere, siger Frölunda-træner Roger Rönnberg til Göteborgs-Posten.

Der er flere interessante slag i aften, ikke mindst i finske Turku, hvor Storhamar kommer på besøg. Nordmændene er det mest “upåagtede” hold tilbage, og er vel et hold, som godt kan agere målestok for danske hold i CHL. Storhamar har hidtil gjort det fremragende i CHL og eliminerede SønderjyskE’s overmænd Red Bull Salzburg i 1/16-finalen. Spørgsmålet er, om Christian Larrivée og co. kan overvinde et finsk tophold?

Aftenens kampe i CHL: 
HC Litvinov-Frölunda
TPS Turku-Storhamar
Tappara Tampere-Luleå
Espoo Blues-HV71
Liberec-HC Davos
Sparta Prag-Kärpät Oulu
Eisbären Berlin-Skellefteå
Djurgården-Lukko Rauma