Campbell afgjorde tæt match i Vojens

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Det var to hold med formpil nedad, der skulle forsøge at få vind i sejlene igen i SE Arena. Værterne fra SønderjyskE og de gæstende tyre fra Rødovre har de seneste uger tabt terræn i tabellen, men begge mandskaber leverede i aften en intens fight for at bryde den tendens. 

Kampen startede i et opskruet tempo med hjemmeholdet i den toneangivende rolle i kraft af forchecking og solide tacklinger. Chancer var der også, men store tilbud til Jonas Johansson og Martin Eskildsen blev ikke omsat til scoringer.

Midtvejs i perioden satte sønderjyderne et nydeligt powerplay op, men heller ikke det kastede mål af sig. I stedet fjumrede Thomas Spelling med pucken i egen zone og forærede Karvinen og Astrup en to mod én situation. Sidstnævnte fik serveret pucken i fri position foran et tomt mål, men formåede på forunderlig vis at ramme ved siden af det gabende tomme mål.

Et par minutter senere var Spelling atter manden bag en chance til gæsterne. Endnu et pucktab i egen zone gav Karvinen en gylden mulighed for at bringe sit hold i front, men Myllkykoski reddede kastanjerne ud af ilden for værterne.

Anden periode fortsatte, hvor første slap. Pænt tempo, masser af intensitet og chancer i begge ender af isen.

Martin Eskildsen havde hjemmeholdets første chance, men en stærkt spillende Ridderwall i udeholdets mål holdt den unge forward fra fadet.

Myllykoski ville dog ikke stå tilbage for sin svenske kollega og hev minuttet senere en refleksredning af de bedre frem med gribehandsken, da Nikolaj Zorko fyrede af fra tæt hold.

Hos hjemmeholdet var den ny kreerede første kæde med Johansson, Fenton og Quirk den mest toneangivende, men amerikanske PJ Fenton har endnu ikke vist den målnæse, der sikrede ham kontrakten i det sønderjyske. Heller ikke i aften virkede den lille amerikaner skarp, om end han kæmpede ihærdigt.

Midtvejs i perioden fik Thomas Spelling revet sig fri til en friløber, men bedst som den langlokkede publikums-yndling havde sat kursen mod mål, ramte han muren i form af hoveddommer Grumsen, der uheldigvis valgte samme kurs som Spelling.

Rødovre udnyttede den lidt kuriøse situation til at sætte et modangreb op. Matthias Asperup, der var blandt sit holds bedste, blev spillet fri i slottet, men hans firsttimer sneg sig akkurat uden om den fjerneste stolpe.

Kort efter var gæsterne atter på spil, men bedst som Karvinen troede, han havde slidt sig fri, kom en heroisk Anders Overmark kurrende på maven og pillede med staven pucken fra den ellers lynhurtige forward.

Minuttet efter kom Karvinen dog på skudhold og fangede Myllykoski i en sideforflytning, troede man. Men den finske keeper fik kastet sig tilbage i målet og med benskinnen pareret Karvinens ellers knaldhårde afslutning.

I slutningen af perioden var det så Cory Quirks tur til at stå fri foran kassen, men amerikaneren tøvede for længe, og Rødovres defensiv fik effektivt taget brodden af den chance.

Dermed var det kampens sidste tyve minutter, der skulle fordele de tre point.

Afgørelsen faldt allerede efter kun godt tre minutters spil. Asperup sad til afkøling i straffeboksen, og sønderjyderne satte overtalsspillet op. Thomas Spelling skød fra blå linie og tæt under mål styrede Scott Campbell pucken højt i målet bag en chanceløs Stefan Ridderwall.

Rødovre lignede dog langt fra et slagent hold. Man skruede tempoet yderligere en tand i vejret og spillere som Nikolaj Zorko, Nicklas Carlsen og ikke mindst de to rightspillere Philip Brugisser og Jannik Karvinen udfordrede gentagne gange den sønderjyske defensiv, der atter havde Tyler Gotto tilbage i startformationen.

Der blev dog fightet godt i de bagerste rækker hos hjemmeholdet, hvor bærende kræfter som Mads Bødker og Michael Eskesen ikke sparede sig selv.

Med små to minutter på klokken satsede Mighty Bulls hele butikken og spillede seks mod fem. Helt farligt blev det ikke, og da man endelig fik sat Brugisser op til skud, trillede pucken over hans stav og ud af zonen.

Dermed kunne værterne skøjte fra isen tre point rigere, efter en yderst tæt match, der kunne være gået begge veje. SønderjyskE havde i aften sine bedste i Mads Lund og Joni Myllykoski. Generelt stod defensiven stærkt.

Rødovre viste absolut gode takter, men formåede ikke at slå til, når chancen bød sig. Men Jesper Duus må alligevel rejse hjem over bæltet med en vis optimisme frem mod de kommende kampe. Stefan Ridderwall i målet gjorde en fremragende figur, men også førnævnte Matthias Asperup og Jannik Karvinen lyste op hos gæsterne.