Sparks sparkede Herning til storsejr over SønderjyskE

Herning Blue Fox – SønderjyskE: 5-0 (2-0)(2-0)(1-0)

Blue Fox havde fået Kristoffer Astorp tilbage i truppen, og til stor jubel var også Lindsay Sparks blevet klar til sin debut. Han ligner en klar forstærkning af Herning, og SønderjyskE manglede kun Steffen Frank og Frederik Rasmussen for at kunne stille i stærkeste opstilling.

Et tidligt powerplay satte værterne under pres, og Sønderjyskes Rod Pelley var tæt på at give sit hold en tidlig føring. Herning klarede frisag og bed også fint fra sig i de efterfølgende minutter.

T.J Moore har været en sand fornøjelse at følge i denne sæson, og han sendte et velplaceret håndledsskud mod nærmeste hjørne. Simon Nielsen måtte hive en fin redning frem, og det samme var tilfældet da Martin Eskildsen afsluttede tæt under mål.

I den anden ende fik Blue Fox bidt sig fast, og Jurij Repe blev sat perfekt op, men også Kasper Krog tog godt fra i målet. Særdeles lovende takter fra Lindsay Sparks der kom med noget vildskab og en super god spilforståelse.

Powerplay til Herning midtvejs i perioden, og rævene skulle ikke bruge mere end 11 sekunder på at bringe sig på 1-0. Pucken blev via simple midler flyttet over til Joonas Riekkinen, og han sendte et præcist skud i netmaskerne.

Og publikum kan sagtens have fundet en sand yndling på heden. Lindsay Sparks leverede endnu et forrygende skifte, og fra en svær position kunne han styre pucken ind bag Krog efter en to mod en-situation.

Lasse Lassen havde også en stor mulighed momenter senere, men denne gang viste unge Mathias Hansen stor offervilje, og kastede sig uselvisk ned i det knaldhårde slagskud.

SønderjyskE skruede op for fysikken og tempoet mod slutningen af perioden for at fremtvinge en reducering inden pausen, men Blue Fox havde det afsluttende pres efter 20 minutters god ishockey.

Effektivitet hos Herning

Tempoet forsat højt fra starten af anden periode, men også mere rodet end i første. Matt Prapavessis lagde for med et hårdt slagskud som Simon Nielsen ikke kunne holde, men opmærksomt defensivt arbejde holdt gæsterne fra fadet.

Det markerede ligeledes en af de afslutninger som der nu ikke faldt så mange af, og fra en spids vinkel lykkedes det heller ikke Gabriel Desjardins at prikke hul på Nielsen.

Patrick Galbraith, der kom på mål fra anden periode, havde indtil videre ikke haft det store at lave, men igen var Blue Fox effektive da chancen bød sig. En løs puck midt i slottet blev hurtigt opfanget af Kristoffer Astorp som resolut klappede skiven i kassen til 3-0.

Man bemærkede denne aften en ro i det defensive spil, som ikke er set længe hos midtjyderne. Og offensiven blev tegnet af debutanten Lindsay Sparks som har de individuelle kvaliteter holdets offensiv har søgt. Indtil videre sendte Herning et klart signal til top fire-holdene.

SønderjyskE, der har præget Metal Ligaen med den måske bedste defensiv, skulle nu længere frem på isen, og det gav som bekendt chancer den anden vej. Jan Dalecky var ved at udnytte en kontra, men herefter viste gæsterne tænder og pressede hjemmeholdet i bund.

Daniel Nielsen fik i et offensivt gennembrud passeret Galbraith på ny, men dommerne havde spottet at kaptajnen i den situation så ud til at være inspireret af Diego Maradona og “Guds hånd”.

Med 37 sekunder skulle Blue Fox alligevel få sendt gæsterne til tælling. En forrygende omstilling blev til sidst afsluttet af en koldblodig Jan Dalecky, og tjekkens afslutning sad lige i skabet. 4-0 til Blue Fox i en af deres absolut bedste præstationer.

Arbejdet gjort færdig

I Hernings omklædningsrum havde man med garanti talt om at levere 60 gode minutter, mens gæsterne nok havde en sejr i tredje periode som øverste prioritet.

Der var ikke mange udvisninger denne aften i Kvik Hockey Arena, og det gav spillet et herligt flow hvor spillerne gik lige til grænsen.

Jan Dalecky var efter endnu et besnærende opspil tæt på at passere Galbraith, der dog kunne se afslutningen gå snert forbi den fjerneste stolpe. SønderjyskE var tæt på at overliste Simon Nielsen kort efter hvor Daniel Madsen i to omgange afsluttede godt.

T.J Moore, der havde en anderledes anonym aften, serverede Blue Fox muligheden for at lukke kampen definitivt med et late hit. Daniel Nielsen var marginaler fra at gøre netop dette, men Galbraith fik flot reddet den klassiske afslutning fra kaptajnen.

Symptomatisk for gæsternes aften i Herning fik Phil Marinaccio ikke ordentligt ram på pucken da han ellers stod fri ved den ene stolpe. Tiden løb fra SønderjyskE, der dog arbejdede ufortrødent videre og med samme intensitet.

Med godt seks minutter tilbage smed flere Herning-spillere sig ned og fik helt inde i målet forhindret pucken i at krydse. En tæt på tilsvarende situation i den anden ende sekunder senere gav Zach Torquato al tid og plads i verden til at løfte pucken i mål til slutresultatet 5-0.

En sigende situation for aftenens kamp, hvor Herning var en tand stærkere i alle spillets facetter. De månedsvise kritiske røster blev denne aften vekslet med spirende optimisme efter en gennemført indsats på et afgørende tidspunkt i sæsonen.