Bundsolide Aalborg vandt sikkert i Herning

Lasse Bo Knudsen - Aalborg Pirates - Mikkel Højbjerg - Aalborg Pirates - Martin Højbjerg - Aalborg Pirates - Julian Jakobsen - Aalborg Pirates

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates: 1-4 (0-2)(0-0)(1-2)

Aalborg Pirates tog sikkert det første stik i dette års finale-serie. Nordjyderne var groft sagt bedre på samtlige parametre i Kvik Hokey Arena, og Brandon Reids tropper kunne glæde sig over at ophæve hjemmebanefordelen allerede i den første kamp. Blue Fox må til gengæld kigge ind ad og finde en helt anden indstilling inden søndagens opgør i Cool East Arena.

Måske som ventet en ganske afventende start fra både Herning og Aalborg, men der skulle ikke gå længe før tilbagevendte Marlo Koponen tog kampens første udvisning. Både Julian Jakobsen og Olivier Hinse havde store muligheder for at bringe gæsterne i front, men det var Pierre-Oliver Morin som kunne sætte et håndledsskud op i krogen. 1-0 til Pirates efter kampens første rolle i special teams.

Herning umiddelbart tæt på kort efter scoringen hvor man fornemmede, at hjemmeholdet arbejdede sig sikkert, men langsomt ind i kampen. Alligevel var det Martin Lefebvre og Aalborg som kunne udnytte et ukoncentreret midtjysk forsvar, og den skudsikre back sendte et velplaceret skud ind bag Simon Nielsen. 2-0 og noget nær et perfekt udgangspunkt for piraterne.

Et powerplay til Blue Fox kastede ikke de store muligheder af sig, og Pirates stod kløgtigt og ganske solidt i egen zone. Gennemgående var gæsterne også stærkest i nærkampene og det betød at værterne aldrig rigtig blev farlige.

Midtjyderne bed ellers ganske fint fra sig mod slutningen af perioden, og trods en god start på kampen havde rævene svært ved at spille i samme høje tempo som gæsterne. En anelse mere skarphed, ikke mindst på de målchancer Aalborg fik skabt, og man kunne ikke umiddelbart indvende noget mod en sikker nordjysk føring, selvom Markus Jensen og Branden Gracel begge var tæt på at overliste Tadeas Galansky.

Piraterne generelt skarpere

En afklaret Petri Skriko betonede en skarpere indsats fra sine spillere, og trods en længere pause end gæsterne fornemmede man, at Blue Fox endnu ikke var i samme gear som Pirataes. Første regulære overtalssituation til Herning varslede et stærkere hjemmehold fra anden periodes start, men Jan Dalecky sendte pucken et pænt stykke fra målet.

Peter Quenville fik en kæmpe chance kort inde i perioden, men afslutningen med baghånden savnede skarphed. Alene med Simon Nielsen skulle målskytten have haft mere ud af den store chance.

En udisciplineret udvisning fra Henry Hardarson gav hjemmeholdet en god mulighed for at reducere stillingen på måltavlen. Blue Fox fik ikke aldrig sat spillet op, men Dalecky og Lasse Lassen bød ind med kvalificerede afslutninger da Aalborg igen blev fuldtallige.

Heller ikke Aalborg fik det store ud af det powerplay man fik mod midtvejsmærket i kampen, og dermed var Herning ikke længere end en enkelt kasse fra maksimal spænding. Hardarson måtte igen skøjte i straffeboksen, men dygtigheden og marginalerne var på gæsternes side hvilket afholdt det ellers knivskarpe powerplay fra at blive rigtig nærgående.

Mulighederne var der ellers for værterne som, da gæsterne blev fanget med en spiller for meget på isen. 1:53 var hvad Blue Fox havde at arbejde med,
men det blev mere og mere tydeligt at rævene ikke var lige så skarpe som deres nordjyske modstander.

Herning overmatchet

Brandon Reid var selvsagt godt tilfreds med sine spilleres indsats, og Pirates syntes at være i tilpas kontrol med kampen. Hårdt arbejde skulle sikre gæsterne det første stik i denne finaleserie, og nordjyderne klare favoritter hvis den første sejr i Herning allerede blev sikret fredag aften.

Umiddelbart ikke nogle lyspunkter at spore for Blue Fox der ikke formåede at matche Pirates hverken tempomæssigt eller på det fysiske plan. Afgørelsen indtraf da Peter Queneville trykkede af fra blå linje og pucken strøg igennem muren af blå spillere, og Simon Nielsen kunne ikke gøre meget ved den afslutning.

Spænding skulle publikum dog ikke snydes for, og i powerplay lykkedes det omsider Herning at lægge vægt bag deres statistikker. Christian Silfver forsøgte sig af to omgange, og den sidste afslutning var fint camoufleret inden Galansky måtte strække våben og Herning reducering til 1-3.

Sebastian Ruders forsøgte sig ganske opportunistisk fra en spids vinkel og pucken tog roden af stolpen. Simon Nielsen så derimod alt andet end godt ud da Mikkel Højbjerg ligeledes afsluttede fra en spids vinkel, men forskellen kunne læses på måltavlen da Pirates også kom på 4-1.

Hvordan Lasse Lassen formåede at brænde på en retur fra Toni Kallela vil for altid stå hen i det uvisse, og det var den chance Blue Fox skulle have udnyttet hvis hjemmeholdet skulle komme tilbage i kampen.

Blue Fox fik en spinkel chance i fem mod tre for at skabe en sidste spænding om udfaldet, men ganske symptomatisk afværgede Jeppe Jul Korsgaard den største chance med en heroisk blokering inde foran Galansky. Kampen ebbede langsomt ud og sejren var fuld fortjent til piraterne fra Nordjylland.