Bulldogs vendte bøtten

Metal Cup-kvartfinale: Odense Bulldogs-Herlev Eagles 6-3 (1-1,2-1,3-1) Fem mål på et kvarter i kampens sidste halvdel sikrede fynboerne et glimrende udgangspunkt før returen i morgen i Herlev.

Bulldogs tager østover med en føring på 6-3 inden det omvendte opgør i morgen.

Allerede efter ni sekunder havde Dale Mitchell en kæmpechance for at bringe Odense tidligt i front.

Hjemmeholdet sad ganske hårdt på kampens indledning og allerede fire minutter senere var Mitchell på spil igen. Denne gang med en perfekt centring ind til Rasmus Bjerrum, der bare skulle støde pucken ind i det tomme bur.

Odense – med 200 kamps-jubilaren Søren Pedersen i opstillingen – var i det hele taget farligst, når trioen Armstrong, Bjerrum og Mitchell var på isen, men efter 12 minutter koksede fynboerne i powerplay.

Det gav en friløber til Andreas Søgaard, men Tadeas Galansky leverede sin første store redning for Odense i en officiel kamp.

Fem minutter senere skete nøjagtig det samme i den anden ende, da Sean Wiles løb Herlev-powerplayet over ende, men brændte sit forsøg på Mattias Pettersson.

Men Andreas Søgaard var i det hele taget lebendig i første periode, og da Herlev igen havde fordel af overtal, fik han moslet pucken til 1-1 og udligning.

Dallas Maxwell udgik i første periode, og kom ikke tilbage i kampen igen, men gæsterne tiltvang sig hurtigt initiativ efter pausen. Og to udvisninger på stribe til fynboerne satte et hårdt pres på hjemmeholdet.

Lukas Lundvald Nielsen skiftede i sommer fra Odense til Herlev, og han kunne efter knap 27 minutter skovle pucken ind fra en spids vinkel til 2-1 i Eagles-favør. På det tidspunkt helt fortjent.

Masser af spilletid i øvrigt til de nye Herlev-backer Adrian Saxrud og Sonny Hertzberg. Set med danske briller bliver sidstnævnte spændende at følge i denne sæson. Nordmanden Saxrud var udnævnt til kaptajn for Eagles.

Det virkede halvtilfældigt, hvad Bulldogs offensivt bød ind med i anden periode, og det var ganske symptomatisk, at to af de største muligheder blev skabt af backerne Joakim Nettelbladt og Andreas Pedersen.

Men pludselig vendte bøtten.

Efter små 36 minutter lykkedes det fynboerne at fange Herlev hængende i offensiv zone. Henry Hardarson fik lirket en puck videre til Mike Daugulis, der fik slidt sig fri og slidt pucken ind bag Mattias Pettersson.

Bare 25 sekunder senere hamrede John Armstrong et fladt skud ind i fjerneste hjørne til 3-2, og momentum var tilbage hos Bulldogs, der også bød hårdest ind i begyndelsen af tredje periode.

Målmand Pettersson så skidt ud efter 45 minutter, da Sean Wiles’ ikke særlig hårde eller velplacerede skud på en eller anden måde røg igennem til 4-2.

Fynboerne var i overtal -og umiddelbart kunne det godt se ud som om de nye store drenge hos Odense, Wiles og Armstrong, er gevinster.

Kort efter brød Sonny Hertzberg igennem, men måtte se sig pareret af Galansky i Odense-buret. 675 tilskuere så på i Bryggeriet Vestfyen Arena.

Der var kaotiske tilstande i Herlev-forsvaret i de første ti minutter af tredje periode, og derfor var det fornuftigt nok, at Linus Fagemo tog timeout for at få styr på tropperne.

Udvisninger til Kristian Bruun, Henry Hardarson og Magnus Povlsen sendte Odense i fire mod tre.

Ind med fire stærke Bulldogs-canadiere og pres på Herlev-boksen. Fra toppen hamrede John Armstrong pucken op i nettaget til 5-2. Pettersson i Eagles-målet havde ellers lige leveret to flotte redninger med griberen.

Herlevs nedtur fortsatte. Der var ikke gået et minut, før Ryan McDonough sendte et fladt skud gennem benene på Herlev-målmanden til 6-2.

På blot et kvarter og lidt til havde Bulldogs scoret fem gange og dermed sikret sig et godt udgangspunkt til morgendagens returkamp.

36 sekunder senere reducerede Radomir Heizer, da Galansky ikke kunne holde et skud fra Adrian Saxrud.

Dale Mitchell var et stolpeskud fra at øge Bulldogs-føringen til i morgen med to minutter tilbage, mens Eagles i kampens slufase forpasssede op til flere powerplay-muligheder.

Dermed har Bulldogs et glimrende udgangspunkt før DFDS Seaways Arena i morgen, hvor Eagles skal spille mere koncentreret og disciplineret i egen zone. Ellers bliver det svært at hente fynboernes føring.

Man of the match: John Armstrong viste sig både træfsikker og arbejdsvillig og har stor fysisk præsens i modstanderens zone.