Bulldogs-stime brudt af dansk dynamit

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs – Rødovre Mighty Bulls 3-4 (1-4, 1-0, 1-0) Odense Bulldogs scorede åbningsmålet, men dykkede gevaldigt derefter. Det kostede dyrt og brød sejrsstimen.

Tony Romano fortsatte sin vilde målform, og scorede sit niende sæsonmål i samme antal kampe, da han i et powerplay, i syvende spilleminut, flot satte et skud op i det lange hjørne.

Det lignede derfor en ny fynsk vandring mod en sejr, men det virkede som om, at værterne regnede med at en spadseretur var tilstrækkeligt til at køre sejren i hus. Det var det ingenlunde, for Rødovres skøjtestærke mandskab satte maskinen i gear og skøjtede væk fra et stillestående Bulldogs-hold med fire velfortjente scoringer fra 11. til 19. minut.

Jonas Sass stod bag udligningen i et powerplay, og kort efter gjorde velspillende og evigt udfordrende Mathias Asperup det til Rødovre-føring 1-2. Andrey Chistyakov fulgte op tæt under mål og i slutfasen førte en fynsk turnover ved midten til en friløber den anden vej – unge Thomas Olsen udnyttede den på flotteste vis med et snerrende skud helt op i det lange hjørne.

Rødovre havde deres på det tørre med en 4-1-føring, og var i øvrigt i fuld kontrol. Anden periode blev således en ørkenvandring i forhold til chanceskabningen – dertil havde hjemmeholdet for svært ved at bryde igennem dødvandet, men ledte desperat efter små detaljer i spillet at vende momentum med.

Det blev til halve chancer til Frederik Høeg og Mathias Thinnesen, der begge havde skudforsøg fra toppen af slottet, men trods spagfærdigt spil fik Bulldogs reduceret i periodens absolutte slutfase. Reduceringen signeret backen Andreas Pedersen med blot to sekunder tilbage og dermed en lille åbning af kampen.

Målet gav også fornyet tro på tingene, og herfra lagde fynboerne et tungt pres ned mod Chris Carrozzi i Rødovre-målet – faktisk hele perioden ud. Yderligere reducering lod dog vente på sig. Ikke mindst takket være Mike Daugulis, der vendte tilbage til sin gamle hjemmebane fra de to seneste sæsoner. Canadieren var toptændt og agerede halv målmand i egen zone med mange kropsopofrende blokeringer.

På et tidspunkt fik Bulldogs prikkede en løs puck i nettet, men Jacob Grumsens lidt for hurtige fløjte havde lydt forinden, og derfor korrekt annullering af målet. Trods heftige protester fra hjemmeholdet.

Med lige under tre minutter igen fik Bulldogs imidlertid prikket hul til 3-4. Sebastian Strandberg firsttimede en fin Dale Mitchell-centring, og så var der for alvor knald på i Odense Isstadion.

Bulldogs intensiverede presset yderligere, fik også lejlighed til at tage Tadeas Galansky ud til fordel for en ekstra markspiller, og kæmpede energisk for udligningen. Chancerne opstod også, men pucken ville ikke ind, og så kunne Jesper Duus og Co. fejre en flot sejr på Fyn.

Rødovre Mighty Bulls overtager dermed andenpladsen i Metal Ligaen fra Odense Bulldogs, der i stedet indtager fjerdepladsen.