Bulldogs skød sig tilbage på ret kurs

Foto: iShoot.dk

Odense Bulldogs – Hvidovre Fighters 6-2 (0-1, 3-0, 3-1) Et vigtigt bundgys udspillede sig tirsdag i Odense. Hvidovre har vist god form på det seneste, og de lokale Bulldogs ledte efter et plaster til sårene efter århundredesnederlaget for åben tv-skærm i fredags.

Begge hold, anført af svenske trænerstrateger, er kendte for stærk, taktisk disciplin, og derfor kunne det på forhånd tyde på en målfattig affære.

De defensive strukturer krakelerede imidlertid relativt ofte, og når holdene opsnappede pucken, så blev der gået målsøgende til værks. Det gav en forholdsvis chancerig og ganske underholdende affære.

Hvidovres førstekæde kickstartede opgøret med to forsøg, og unge Edgards Treijs fulgte op i næste skift, men Bulldogs-defensiven var også på plads med et par velplacerede stave.

Fin åbning på opgøret, der fortsatte med, at Joonas Riekkinen blev spillet igennem af Anders Schultz. Sikker handske hos Teemu Seppänen. Kort efter var Jonas Hansen fri til skud i slottet efter en faceoff.

Generelt var Hvidovre i teten, og særligt deres backs var flittige til at gå med i fremstødene.

Gæsternes Rasmus Simonsen blev første mand i straffeboksen, men et forkølet powerplay bød ikke på nævneværdige forsøg. Frederik Høeg slog ikke kapital af en halv friløber på sin gamle hjemmebane, og et ellers smart ‘toe-drag’ fra Yannick Vedel i den anden ende gav heller ikke udbytte.

Med tre minutter tilbage af åbningsperioden kom den velfortjente føring til Hvidovre. Pucken blev lagt på mål, og her fik Andrey Chistyakov oceaner af tid og plads til, i et par omgange, at bugsere pucken ind bag en efterladt Seppänen.

Kort efter skød Magnus Molge et stort hul i luften på en stor onetimer-mulighed i slottet, og senere måtte Seppänen blokere bag et presset hjemmehold.

Spilovertaget til trods, så burde der have været udlignet i sidste minut. Hvidovre klumrede i pucken ved offensiv blå, og det er farligt mod et hurtigt hjemmehold – og særligt Yannick Vedel. Sammen med Henry Hardarson kom han alene afsted i en to-mod-en, men forsømte at afslutte første gang på tværpasningen, hvorfor Jidskog kunne nå på tværs og i position.

Bulldogs åbnede stærkt i midterperioden med tre afslutninger indenfor de første 15 sekunder. Og det gav pote kort efter. En hurtig spilvending, Ehlers-overblik på venstrekanten og en fiks lille pasning til Sami Jekunen, som stødte med frem og satte den sikkert ved fjerneste stolpe til 1-1.

Advarslen i slutningen af første periode trængte øjensynligt ikke ind hos Hvidovre. I deres første powerplay sløsede de igen med pucken, og så gik det atter stærkt den anden vej. Kristian Kragh tog turen langs venstrekanten, og på midten fandt han en fremstormende Mike Daugulis, som sikkert scorede til 2-1.

Effektiv pausethe i Odense og kampen vendt totalt på hovedet.

Hvidovre kom sig relativt hurtigt fra efterårsferieblunderen, og de fik igen sat spillet og en masse afslutninger på kassen. Ofte dog med sikre indgreb fra Seppänen. Ligeledes da landsmand Riekkinen pludselig havde plads tæt under mål.

Kristian Kragh og Magnus Molge tog en lille svingom, og generelt var der god temperatur på opgøret.

Rasmus Birk Heine blev sat op til fri afslutning, men også han søgte den brandvarme griber hos Seppänen. Uden held.

I stedet blev Marcus Nielsen sat op i den anden ende. Fra blå linje prøvede han lykken langt udefra, og der var anderledes held i sprøjten. Pucken passerede Jidskog højt til 3-1.

Kampens vigtighed var tydelig at fornemme. I et angreb gik alle tre Bulldogs-forwards dybt i angrebszonen, og det udløste cheftræner Pelle Svenssons vrede. Efter perioden måtte Søren Nielsen til kammeratlig samtale på bænken, inden de begav sig ind mod en ny portion pausethe.

Hvidovre sluttede perioden bedst, men hverken Anders Schultz, Edgar Treijs eller Andrei Chistyakov formåede at forvalte deres fine tilbud.

Træneropsangen lod derimod til at have god effekt. Samme Søren Nielsen gled nemlig igennem Hvidovre-geledderne ved tredje periodes start, men lykkedes dog ikke med sin afslutning.

Bulldogs kom i powerplay, og da måtte Magnus Povlsen ofre bentøjet på Lukacevic’ hårde afslutning. Heroisk humpede han såret rundt, inden Hvidovre langt om længe kunne cleare pucken, og han kunne komme ud til en tiltrængt ispose.

Ved udvisningens udløb måtte Jidskog ud i en stærk sideforflytning, da Marcus Nielsen lurede på sin anden scoring.

Powerplayet gav momentum og klapsalver fra det sparsomme hjemmepublikum, men 4-1-målet lod dog ikke vente længe på sig. Ned Lukacevic smed et spagfærdigt skud på mål, og symptomatisk for kampen hoppede pucken den rette vej for fynboerne. Pucken studsede øjensynligt via en back og snød fuldstændig Jidskog. Canadierens andet sæsonmål og en potentiel lukning.

En unødvendig udvisning i offensiv zone åbnede en lille kattelem for gæsterne, og den brød Hvidovre igennem. Nicki Kisum satte 4-2-reduceringen, og så var et lille håb tændt. Med otte minutter igen tog hjemmeholdet yderligere en udvisning.

Stærke aktioner fra specielt Ehlers og Hardarson fik nedkæmpet Hvidovres bestræbelser, og så tog holdene hul på de sidste fem minutter.

Pucken dansede ved den ene stolpe til en afgørende 5-2-træffer, men Jidskog fandt skiven i sidste øjeblik og fik afværget.

Hvidovre tog selv luften ud af comebacket med en udvisning til Magnus Povlsen. Fynboerne forærede ellers Anders Schultz en friløber i det følgende powerplay – hvor Seppänen igen parerede sikkert – men Henry Hardarson afgjorde endegyldigt, da han fulgte op på en ripost i slottet.

Yannick Vedel lukkede og slukkede med sidste søm i kisten, da han trak ind under mål og lagde pucken under Jidskog til slutresultatet 6-2.

Fynboerne smed ikke håndklædet på noget tidspunkt, men fightede alt, hvad de har lært, og da Hvidovre åbnede porten på vid gab i starten af anden periode, så slog de ubønhørligt til. Et arbejdsraseri i tredje periode beseglede den vigtige sejr, som bringer dem ud af en faretruende isolation i bunden.