Bulldogs sejrede i derbybrag

To mandskaber med slunke pointkonti stødte fredag aften sammen i Odense Isstadion, der var dækket op til fest. Og festligt blev det også – i hvert fald for de fremmødte fynboer, som kunne se deres helte levere en helstøbt og fuldt fokuseret indsats mod de sønderjyske DM-favoritter.

Sønderjyderne indledte bedst og med kontrol over puckbesiddelsen i en ganske velspillet første periode, hvor der var pænt med fart over feltet. Ex-Bulldog Kristian Jensen, der i sommer rykkede fra svensk til sønderjysk ishockey, viste flere gange talentet frem på sin gamle hjemmebane.

Bulldogs viste første gang tænder, da den nye andenkæde – Rasmus Bjerrum og Sebastian Strandberg havde til dagens kamp byttet plads på venstrewingen i de to topkæder – bød sig til. Fødselaren Henrik Nielsen var her tættest på åbningsmålet i sin første kamp mod sin barndomsklub siden sommerskiftet vestpå.

Åbningsmålet lod dog ikke vente længe på sig. I det 17. minut strikkede Bulldogs’ førstekæde sig igennem. Fra kanten smed Dale Mitchell en flænsende tværpasning ind foran mål, og her svigtede Tony Romano ikke, men prikkede det vigtige 1-0-mål i nettet.

Holdene følte fortsat hinanden på tænderne i anden periode, men gradvist tiltvang Bulldogs sig initiativet. Primært sat i gang af Robin Sterners 2-0-scoring. Svenskeren gik rundt om målet, vendte rundt og fik sat pucken i nettet.

Det kickstartede en Bulldogs-offensiv, der spillede sønderjyderne helt ned under isen. I periodens sidste minutter havde Peter Johanssons tropper rigeligt med muligheder for at lukke og slukke derbyopgøret, men finske Myllykoski holdt stand i sønderjydernes mål under det fynske bombardement.

Dagens detalje var imidlertid en fantastisk sideforflytning af Tadeas Galansky i den anden ende. Den store tjekke fylder målet godt ud, men er mindst lige så hurtig. SønderjyskE-angriberen, der blev spillet fri på venstrekanten i et powerplay, havde formentlig regnet med væsentlig mere tid at sætte pucken i det tomme mål. Men Galansky lukkede porten på fremragende vis.

En kæmpe trippel-chance burde have lukket ballet endegyldigt i tredje periode, hvor tredjekæden med Thinnesen, Ankjær og Sørensen nærmest hver og én trak et lod i tombolaen tæt under mål – alle dog uden gevinst, pucken dansede drillende forbi stolpen. I stedet kom Bulldogs derefter i undertal efter en forseelse i offensiv zone, og så frygtede mange fynboer sikkert det værste.

Men sønderjydernes powerplay var ganske harmløst på dagen, Tadeas Galansky en mur, når han blev kaldet i aktion, og så ebbede sønderjydernes ganske spagfærdige comebackforsøg stille og roligt ud. Da de sidste sekunder rindede ud kunne nedtællingen afløses af et stort, fynsk jubelbrøl – over en meriterende sejr over rivalerne og den første fulde pointhøst hidtil i sæsonen.

Derimod hænger SønderjyskE fast i sumpen i bunden af Metal Ligaen. Blot tre point på fem spillerunder er det blevet til for Dan Cemans tropper, der så småt har antydningen af en lille krise over sig.

Man of the Match: Tadeas Galansky holdt skinnende rent og præsterede også en feberredning eller to. Tjekken fortsætter sin storform fra sidste halvdel af sidste sæson.