Bulldogs-sejr i ny træners hjemmedebut

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Odense Bulldogs – Gentofte Stars 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0) e.str. Godt 1.100 fynboer tilbragte tirsdag aften to timer af efterårsferien med en omgang ishockey i Odense Isstadion, hvor et par af outside-kandidaterne til Final Four satte hinanden stævne i en dyst om vigtige point.

Odense Bulldogs var på kurs mod dem alle tre, men en taktisk brøler i slutfasen kostede et dyrebart point – omend Søren Nielsens afgørende hug i straffeslagskonkurrencen til syvende og sidst indbragte fynboerne en trods alt velfortjent 3-2-sejr.

Svenske Mikael Gath gik ind til sin hjemmebanedebut som ny Bulldogs-træner efter sidste uges afsked med Kari Rauhanen. Han kunne se sit mandskab kontrollere begivenhederne fra kampens begyndelse, hvor Gentofte ikke lykkedes særligt godt med at trække tempoet ud. Fire udvisninger til gæsterne hjalp bestemt ikke deres sag på vej, og i målet måtte Teemu Seppänen flere gange vise klassen.

Bulldogs vendte tilbage til en førstekæde med Dale Mitchell, Anthony Camara og Søren Nielsen, som i sæsonens indledning bombede løs. I dag viste de også prøver på den gode kemi – særligt i powerplay, men indledningsvis uden den fornødne skarphed.

I den anden ende var gæsterne kun sjældne gæster, men de tilspillede sig pludselig en omstilling to-mod-en i undertal. Robin Rahm var imidlertid atter en rolig og stærk sidste skanse. Derudover virkede Lukas Lundvald veloplagt på sin gamle hjemmebane.

I femte powerplayforsøg lykkedes det for Bulldogs at bringe sig i front i kampens 30. minut. Dylan Walchuk stod klar ved bagerste stolpe, da Dale Mitchell lagde pucken på tværs, og den lille canadier kunne notere sig for sit andet sæsonmål. I anden periodes begyndelse havde Camara ramt stolpen efter en lignende kombination.

Føringen var bestemt fortjent, men Gentofte satte anderledes trumf på straks fra tredje periodes start. Sidste sæsons succesfulde tredjekæde – Emil Møller Rasmussen, Nikolaj Zorko og André Pison – satte scenen og lagde ud med et stærkt første skift, hvor Søren Nielsen måtte trække en udvisning.

Den blev fulgt op af en game misconduct til Martin Larsen for en checking to the head kort efter, og så meldte Gentoftes finske profiler sig ind i kampen. I fem-mod-tre slog de hurtigt til. Marko Virtalas skud hoppede via Robin Rahm og overliggeren ned i målfeltet, hvor brormand Teemu let kunne prikke udligningen ind.

Med Martin Larsens fem-minutters straf var der fortsat rigeligt med overtalsspil tilbage, men fynboerne klarede flot frisag.

I stedet svingede udvisningspendulet igen den anden vej, og Marlo Koponen måtte tage plads i straffeboksen. Ganske bemærkelsesværdigt blev samtlige otte Gentofte-udvisninger begået af en af finnerne.

Og denne blev straffet. Dale Mitchell var igen arkitekten. Hans pasning fra venstre side skar sig gennem slottet og over til landsmand Camara. Firsttimeren blev i første omgang pareret via en lynhurtig sideforflytning af Seppänen, men pucken trillede lige akkurat over stregen til 2-1.

Fornyet fynsk kontrol, omend Gentofte nu blot øgede presset. Gassen lod dog til at gå af ballonen, da klejne Ville Järveläinen, som ikke havde nogen vellykket aften i det fynske, tog sin tredje udvisning med 2:40 igen.

De første 44 sekunder var udlignet af en Rasmus Bjerrum-udvisning, men da denne udløb havde fynboerne powerplay. I stedet for at rebe sejlene og køre en vigtig trepointssejr i hus, så smed Bulldogs den sædvanlige første powerplayformation på isen med fire forwards.

Den offensive tilgang straffede Gentofte ubønhørligt. Marko Virtala nåede at misbruge to store muligheder helt alene foran mål – men da muligheden opstod for tredje gang, spillede han på tværs til landsmand Jonas Riekkinen, som ikke svigtede at sætte udligningen i det tomme mål bag en totalt prisgivet Robin Rahm.

Udligningen medførte overtid, men selvsamme Riekkinen rundede den ordinære spilletid af med en udvisning for høj stok i forbindelse med en faceoff.

Derfor startede fynboerne overtiden i overtal fire-mod-tre, og de lagde følgelig et gigantisk pres på Gentofte, som imidlertid stred flot imod med et par heroiske clearinger fra blandt andre Rasmus Lyø, som vendte tilbage til sin gamle hjemmebane efter sommerskiftet østover.

Det matchvindende mål udeblev, og derfor skulle der straffeslag til. Efter to missere fra hver satte Rasmus Bjerrum skiven mellem benene på Seppänen, men Lukas Lundvald holdt hovedet koldt og udlignede på samme manér.

I fjerde runde brændte Ville Järveläinen, og så kunne Søren Nielsen atter blive helten på sin nye hjemmebane. Vestjyden kom i høj fart og rev pucken i det lange hjørne som flot punktum på en kamp, der for alvor kom i omdrejninger i en intens slutfase.