Bulgarien på vej til OL?

Som bekendt skal Danmark ud i en række yderst definerende kvalifikationskampe til OL, når det i efteråret 2016 går løs i Minsk mod Hviderusland og Slovenien i playoff-pulje, hvor vinderen går videre til Sydkorea 2018. Den tredje modstander er endnu ukendt, men i går begyndte den lange rejse frem mod OL.

I ispaladset i den bulgarske hovedstad Sofia vandt hjemmeholdet med 9-1 over Georgien, og dermed var bulgarerne altså klart skarpest i duellen mellem de to bundseedede hold i hele kvalifikationen.

Det betyder, at Bulgarien i november skal møde Estland, Mexico og Israel i den første “rigtige runde” i OL-kvalifikationen. Den pulje spilles i Tallinn.

Det pudsige er, at Bulgarien – i modsætning til Danmark – faktisk har spillet OL-ishockey en enkelt gang tidligere, nemlig i 1976 i Innsbruck. Dengang var landet en af de bedre B-nationer og havde støtte og indflydelse af den sovjetiske ishockeyskole. Op til 90’erne holdt Bulgarien sig i B-gruppen, og den seneste kamp mellem Danmark og Bulgarien var i 1993, hvor Danmark vandt 9-1 i Eindhoven. Netop ved B-VM.

Det bliver trods alt næppe i den kommende OL-kvalifikation – og ej heller før bulgarerne på en eller anden måde får genoprettet deres ishockeyprogram.