Brandvarme Quenneville afgjorde topkampen til Aalborgs fordel

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls 4-1 (2-1, 0-0, 2-0) Brandalarmen blev testet inden, at der blev lukket folk ind i Gigantium, men de fandt aldrig rigtig ud af, hvad der var skyld i det.

Mon de havde været nede at tjekke Peter Quenneville, for han var brandvarm i aftenens kamp? Til kampen var der kommet små 2000 tilskuere, hvilket må siges at være godkendt med en gratis U21-landskamp på Aalborg Stadion og en fodboldlandskamp i TV’et.

Aalborg inviterede til topkamp i Gigantium Isarena, hvor Rødovre Mighty Bulls kom på besøg. Aalborg var uden flere defensive spillere, heriblandt Victor Panelin Borg, Daniel Villadsen, Frederik Jensen. Pladsen som sjette back blev spillet af unge Mads Iversen, der kan spille både back og forward. Offensivt var Aalborg uden Martin Højbjerg og Lasse Jul Korsgaard, så det var et skadesramt tophold, der tog imod.

Rødovre var uden Kevin Montgomery, Rasmus Birk Heine og Mads Carlsen i defensiven, mens topscorer Matthias Asperup manglede offensivt.

Aalborg fik en drømmestart, da Christopher Frederiksen lagde en aflevering mellem backerne, og Peter Quenneville snørede Carlo Carrozzi med en baghåndsscoring. Quenneville har været yderst farlig for Aalborg på det seneste, hvor han har scoret for 4. kamp i træk; det ene var dog det afgørende straffeslag mod Herning.

Aalborg pressede på for endnu et mål, og havde flere gode muligheder for det, men det var Rødovre, der fik udlignet til 1-1, da Emil Oliver Christensen sendte Nicklas Carlsen afsted mod Ronan Quemener.

Carlsen satte den sikkert på Quemener. Det lignede en pausestilling, men Mikkel Højbjerg forsøgte sig med en wrap-around, men pucken endte ved Tobias Ladehoff, der kunne ligge pucken ind i det tomme mål. 2-1 efter 20 minutter.

Det var tydeligt, at trænerne havde snakket om det defensive arbejde i pausen, for der var kommet mere styr på defensiven i anden periode. Der kom ikke mange store chancer, men når der var nogle chancer, så var Carlo Carrozzi og Ronan Quemener klar i hver sin ende.

Aalborg var dog tættest på at komme foran med 3-1 i flere omgange ved blandt andre unge Emil Marcussen, der var rykket op i andenkæden i stedet for Lasse Jul Korsgaard, der var ude med karantæne.

Aalborg kørte på i 3. periode og kom frem til flere gode muligheder, og det var først, da Aalborg kom i powerplay, at man fik scoret til 3-1. Et opspil, der bragte tankerne tilbage til sidste sæson, hvor det var Nikolaj Meyer og Olle Liss, der stod for scoringerne.

I dag var det Julian Jakobsen med en hård tværpasning til Bryce Reddick, der sendte den på tværs igen til Peter Quenneville, der ”bare” skulle ramme målet. Ingen problemer for Quenneville.

Rødovre virkede mere frustrerede som kampen skred frem, og det endte med, at Jannik Karvinen blev sendt i bad for en voldsom tackling af Lasse Bo Knudsen op i banden.

Knudsen blev liggende på isen, men skøjtede selv ud igen. I det powerplay sendte Sebastian Ehlers pucken mod mål, hvor Tobias Ladehoff styrede pucken i mål uden chance for Chris Carrozzi. Kampen var afgjort, og Aalborg lod tiden køre stille og roligt af uret igen.

To mål af Tobias Ladehoff samt to mål af brandvarme Peter Quenneville blev facit for Aalborg til aftenens kamp. Quenneville har vist sig som en stor gevinst for Aalborg indtil videre med seks mål og ni point i 6 kampe, og med scoringer i de seneste fire kampe.