Video/tekst: Brækkede fingre bremser Montreal-profils flotte sæson

Montreal Canadiens vandt søndag over New York Islanders, men kampen kostede canadierne wingprofilen Brendan Gallagher, som brækkede to fingre og nu er ude på ubestemt tid.

Canadiens’ træner Michel Therrien fortalte efter søndagens kamp, at Gallagher har brækket to fingre i sin venstre hånd, og at han skal igennem en operation, der vil holde den 23-årige canadier ude på ubestemt tid.

Brendan Gallagher har været stærkt kørende i denne sæson, hvor han har spillet højrewing i Montreals førstekæde, Her er det blevet til 19 point i 22 kampe, og Gallagher var således på vej mod sin klart bedste NHL-sæson i karrieren, hvor hans rekord lyder på 47 point i en sæson. Den total ville han klart overstige i denne sæson.

Det er endnu uvist, hvad Gallaghers skade betyder for kædesammensætningerne i Montreal. En mulig er at give Lars Eller tidligere kædekammerat Alexander Semin chancen i førstekæden. Semins rolle på holdet har været meget begrænset i den seneste tid, men måske kan et match med Tomas Plekanec og Max Pacioretty få ham til at klikke?

En anden mulighed er at rykke Lars Eller over på højrewingen og op i førstekæden. Eller har ikke løftet sig pointmæssigt, som der ellers var håb om før sæsonen, men han ville måske kunne lukrere på at spille sammen med Pacioretty og Plekanec, som tiltrækker sig stor opmærksomhed fra Canadiens’ modstandere?

Se episoden her og læg mærke til, hvordan Brendan Gallagher kæmper videre trods store smerter: