Bonuspoint til Herning i tæt affære

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks: 2-1 (0-0) (1-0) (0-1) (1-0)

Mindre end 48 timer efter de to hold forlod isen var Herning og Frederikshavn klar til at krydse klinger på Kvik Hockey Arena.

Blue Fox havde revanche til gode efter to nederlag til topholdet fra Frederikshavn White Hawks. Hjemmeholdet skulle ligeledes revanchere sig efter indsatsen mod Esbjerg i fredagsbraget på heden, mens gæsterne kom fra en storsejr over lokalrivalerne fra Aalborg Pirates.

Hjemmeholdet kom også ud for fuld power og havde gæsterne på hælene straks fra kampens start. Afslutningen fra Martin Sagat var tæt på at give rævene en drømmestart, men skuddet peb forbi den fjerneste stolpe. White Hawks red den midtjyske storm af og fik efterhånden bedre fat i spillet, og Christian Kristiansen ærgrede sig med rette da han lige akkurat manglede et par centimeter på staven.

Spillet bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender, men på periodens eneste powerplay viste hjemmeholdet nærmest skræmmende ineffektivitet. Ikke ét eneste forsøg inden for rammen noterede Mario Simioni på sin blok, og sikkert også at rævene fortsatte takterne fra i fredags.

Bedre gik det for værterne i spil fem mod fem, og havde det ikke været for George Sørensen i gæsternes mål var perioden ganske givet ikke endt målløs. Særligt redningen på Thomas Andersens forsøg i en tre mod to situation var i særklasse, og redningen ville uden tvivl ligge nummer et på listen over ugens redninger.

Gæsterne havde sin bedste kæde i det hyper-farlige trekløver Vock, Miller og Bau, men da man fik bidt sig fast i zonen blev det en tand for fint og for lidt direkte.

Blue Fox kom igen buldrende i 2. periode og forløsningen lod blot vente på sig i 22 sekunder. Joachim Linnet gjorde forarbejdet, og Jordan George viste målnæsen da han scorede tæt under mål. Fuld fortjent føring til hjemmeholdet som skøjtede utrolig meget, og nu også blev belønnet for det hårde slid.

Scoringen gav momentum til rævene som fortsatte med at presse gæsterne i bund. Kort efter var rollerne byttet om og Joachim Linnet var tæt på udbygge føringen. George Sørensen holdt gæsterne inde i kampen, og han viste igen klassen da Jordan George slap alene igennem. Skarpskytten fra før måtte denne gang bøje sig for den unge keeper som på fremragende vis havde luret at afslutningen blev forsøgt lagt mellem benene.

Hjemmeholdet vandt nærkampene og ville det mest, men midtvejs i perioden begyndte gæsterne så igen at røre på sig. Perioden udviklede sig til en stillingskrig, men arbejdsindsatsen var i top fra begge mandskaber. Gæsterne overtog initiativet mod slutningen af perioden og Robin Bergmans lumske afslutning tog roden af stolpen.

Jacob Dahlström hamrede løs på pucken sekunder inde i tredje periode, men Pisar stod fast og var urokkelig med benskinnen. Et uheldigt sammenstød sendte hjemmeholdets Martin Sagat til tælling, og det ligner en knæskade, og dermed en pause, til den store slovak.

Blue Fox tog blot en enkelt udvisning i denne kamp, men den blev straffet nådesløst af gæsterne. Miller til Bau, Bau til Vock og 1-1 i Herning. Kort efter scoringen burde Kristoffer Lauridsen have bragt Blue Fox tilbage i front, men George Sørensen sprællede på stregen og reddede nok engang.

Chancerne blev færre og det var derfor ikke nogen stor overraskelse at vi skulle bruge overtid i Herning. I spil fire mod fire ramte Jordan George stolpen, men han tog sin hævn i straffeslagskonkurrencen hvor han som den eneste formåede at få nettet til at blafre.

Dermed sikrede rævene sig to vigtige point, men kampen kunne have gået begge veje. Keeperne dominerede denne eftermiddag, og en pointdeling stod som et retfærdigt resultat efter 65 minutters action på isen i Kvik Hockey Arena.