Blue Fox udlignede efter nyt drama

Herning Blue Fox – Esbjerg Energy: 2-1 (2-0)(0-1)(0-0)

Hvilket drama. Hvilken krig. Hvilken finaleserie. Herning og Esbjerg vækker nostalgien i de to byer og pludselig er savnet til de vilde 90’ere ikke så stort. Blue Fox formåede at holde stand og udlignede serien til 1-1 efter en hårdt tilkæmpet sejr på 2-1.

Rævene matte til dagens vigtige kamp undvære Jordan George, som i stedet blev erstattet af Martin Sagat i hjemmeholdets førstekæde. Markus Jensen rykkede frem i tredjekæden, mens backen Rasmus Knudsen indtog en rolle som wing i fjerdekæden. Gæsterne fra Esbjerg Energy stillede op i samme opstilling som i fredagens sejr på hjemmebanen.

Blue Fox kom bedst ud af starthullerne og der var tydeligvis inden kampen blevet talt om at afslutte hyppigt, og Steffen Frank viste power ned ad højresiden og afsluttede fladt på Jeff Frazee. Returen lå løs i et stykke tid inden gæsterne fik ryddet zonen, og herefter fulgte et langt pres fra energidrengene, som fik fanget Hernings fjerdekæde i et langt skifte.

Helten fra i fredags, Tyler Gron, testede Simon Nielsen i målet med en giftig afslutning og Ales Sova gjorde ham kunsten efter med et hug fra blå linje. Spillet bølgede frem og tilbage, intensiteten var intakt og snart skulle vi også få kampens første scoring.

Daniel Nielsen viste sit store overblik og lagde en sukkerpasning på bladet af Kasper Degn som første gang spillede pucken videre til Kristoffer Lauridsen, og sidstnævnte kunne med bare en enkelt hånd på staven støde føringen i mål. Lidt af en perle til at sætte rigtig gang i kampen.

Første periode var en ganske tæt affære, dog med hjemmeholdet mest på pucken, og derfor var det ikke så overraskende endda at Blue Fox også bragte sig på 2-0. I et værre klumpspil inde foran Frazee viste Jerred Smithson sin styrke inde foran kassen og fik lirket pucken fri af klumpen hvor Martin Sagat kunne slå pucken i mål. Jeff Frazee lod følelserne få frit løb og var vel heldig med at slippe for en udvisning efter at have væltet målet omkuld.

Mike Dalhuisen rundede en underholdende første periode af med et missil fra blå linje, og pucken peb forbi den fjerneste stolpe. Kampens første og eneste powerplay tilfaldt gæsterne fra Esbjerg da skurken fra i fredags, Kyle Essery, satte en hård tackling på Brock Nixon i hjørnet. Et par tørre hug fra blå linje sendte Simon Nielsen ud i to lynhurtige sideforflytninger og hjemmeholdet overlevede.

At der i denne finaleserie er længere til udvisningsboksen måtte både Blue Fox og publikum sande i en anden periode hvor intensiteten steg yderligere et nøk. Martin Sagat blev tacklet i hovedregionen uden at fløjten lød og også Tomas Sinisalo kunne føle sig snydt da han blev slået i knæhaserne. Sådan var der også nogle af den anden vej, men dommerne skal have ros for at holde deres linje igennem hele kampen.

Energidrengene kom tilbage i opgøret efter et mål som Simon Nielsen ganske givet gerne vil have gjort mere ved. Brock Nixon trykkede af relativt langt fra mål og den puck kunne rævenes sidste skanse ikke holde, og så gled pucken i mål til vestjysk 2-1 reducering.

Blue Fox faldt i kadence efter scoringen og Esbjerg havde ved Søren Nielsen en god mulighed for også at sende udligningen på måltavlen. Blue Fox fandt mod slutningen af perioden sig selv igen, og så bølgede angrebene ellers ned mod Jeff Frazee.

Kasper Degn afsluttede fladt efter en retur, Markus Jensen viste lækre træk og en giftig afslutning, Kristoffer Lauridsen afsluttede et mønsterangreb inden Kasper Degn til sidst igen blev den lille i duellen med Frazee. Esbjerg var heldige med ikke at indkassere flere scoringer i dette moment af kampen.

Kristoffer Lauridsen kickstartede tredje periode da han i høj fart strøg gennem gæsternes defensiv, og i to omgange testede han en sprællende Frazee i gæsternes mål. Steffen Frank og Kyle Essery tvang den temperamentsfulde keeper ud i to nye klasseredninger inden Esbjerg sled sig tilbage i opgøret.

Martin Sagat viste playoff-spirit og blokerede frygtløst en oplagt scoringschance med brystet. Gæsternes kaptajn, Aaron Lee, havde to kæmpechancer inden for ganske kort tid og specielt på den sidste var marginalerne med Herning.

Overalt på isen udspillede der sig en nådesløs krig og de to hold leverede virkeligt varen i en finale som var præget af alt andet end søndagsstemning. Tyler Gron var skarpheden selv i fredags, men denne eftermiddag brændte canadieren på de til tider helt åbne målchancer. Mario Lamoureux viste formidabel teknik og spillede Jannick Kristensen fri, men i stedet for afslutningen valgte han at passe tilbage til Lamoureux som med baghånden sendte pucken på stolpen.

Dramaet ville ingen ende tage og slutminutterne blev både nervepirrende og afsindigt spændende. I et sidste desperat pres blev Frazee taget ud og pucken hoppede og danse flere gange på stregen når Wade Bergman pumpede puckene på mål. Marginalerne og heldet var denne eftermiddag på hjemmeholdets side og en fantastisk forestilling endte med euforisk jubel for hovedparten af publikum.

Det er fantastisk ishockey og det hele fortsætter på tirsdag i Granly Hockey Arena.