Blue Fox trak længste strå i en tæt dyst på heden

Foto: iShoot.dk

Herning Blue Fox – Rungsted Seier Capital: 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) Det lå i kortene at Herning ville komme flyvende ud af starthullerne efter weekendens ærgerlige Final4-exit, og Blue Fox overtog da også initiativet i kampen fra start.

Thomas Andersen kom frem til den første store chance i kampen da han umarkeret fik lov at afslutte, men desværre for ham ikke med samme kvalitet som ved målet mod Aalborg Pirates i den forgangne weekend.

Jake Hansen røg i straffeboksen som aftenens første, og trykket voksede yderligere på gæsterne. Daniel K. Nielsen sendte et farligt skud afsted fra blå linje, men chancen til Toni Kallela burde have sendt værterne i front. Den ellers så skarpe finne fik slet ikke ram på den tværpasning som ellers sendte Sebastian Feuk og boksen på glat is.

Simon Nielsen, der til aftenens kamp var tilbage mellem stængerne, så begrænset med skud fra Rosenthal og Co., men det var netop den kæde der første gang voldte problemer for Blue Fox. Et fint forsøg fra netop Rosenthal blev reddet sikkert, og så burde måltavlen ellers være sendt på arbejde. Thomas Andersen fik sidste stav på en tre mod en situation, men i to omgange fik han ikke ekspederet pucken over stregen.

Presset måtte aftage med godt seks minutter igen da Markus Jensen blev udvist. Her måtte værterne ty til de berømte marginaler og kunne kun se til da Jake Hansen sendte en retur rent på stolpen.

Trods chancer til i hvert fald tre scoringer forblev hornet tavst efter de første 20 minutter, og det kunne gæsterne umiddelbart være bedst tjent med.

Begge hold kom på måltavlen

Publikum skulle til gengæld ikke vente længe på kampens første scoring. Efter mindre end to minutter af anden periode kunne Toni Kallela lægge en pasning på bladet af Lasse Lassen, og han dirigerede fikst pucken over mod fjerneste stolpe og forbi Sebastian Feuk. 1-0 til topholdet, som dog kort efter måtte give et powerplay til Rungsted i retur.

At det ikke var Thomas Andersens aften kunne ses, da en puck fra banden ville have givet ham frit løb ned mod Feuk, men pucken sprang akkurat over bladet. Rungsted var ikke sene til at vende spillet, og Marcus Olsson kunne let sende returen fra Simon Nielsen i det tomme mål. Hurtig og vigtig udligning for gæsterne hvis de ville tage point med fra heden.

Målet gav nordsjællænderne tro på tingene, og spillet bølgede nu frem og tilbage. Hjemmeholdet svarede igen ved at skrue en tand op for fysikken og i minutterne efter scoringen blev der sat flere tunge tacklinger. Det var dog Mathias Røndbjerg, som blev næste mand i straffeboksen, og den elegante Branden Gracel var uhyre tæt på at overliste Feuk da han gik køkkenvejen.

Brendon Nash måtte i samme sekvens tage en ny udvisning, og så gik den ikke længere. Daniel K. Nielsen blev nydeligt sat op midt i slottet og i helt fri position udplacerede han sikkert Feuk til stillingen 2-1.

En slem fejl på offensiv linje af Jakob Jessen var ved at koste rævene dyrt kort efter. Robin Bergman vendte spillet hurtigt og fik afsluttet på stolpen, og sekunder senere kunne Simon Nielsen takke sin kaptajn for stærkt arbejde, der fik presset svenskeren til at sende pucken forbi et halvtomt mål.

Blue Fox måtte slutte anden periode i undertal og således havde Rungsted en god chance for en optimal start på tredje periode.

Dramatik til slut på heden

Og netop den gode start var gæsterne i hænde, da Nikolaj Rosenthal blev sat op lige foran Simon Nielsen, og sidstnævnte måtte reagere hurtigt for at holde gæsterne fra scoring. En udvisning til hvert hold sendte holdene ud i spil fire mod fire, og isens individualister fik lov at udfolde sig. Gracel tæt på i den ene ende mens Bergman havde en fin aktion for gæsterne.

Riku Pitkänen skulle have haft mere ud af den foræring, gæsterne gav ham fem minutter inde i perioden, og selvom tålmodigheden var der savnede han den sidste skarphed i afslutningen. I den anden ende var billedet det samme da Mike Vernace i to omgange ikke manglede meget for at passere Nielsen.

Begge hold spillede med stor risiko på nuværende tidspunkt i kampen, og derfor blev spillet hurtigt flyttet fra den ene ende til den anden. Blue Fox blev ved at jagte en ny scoring, og gæsterne var selvsagt tvunget frem over isen. Den sidste pasning manglede dog som regel kvalitet og derfor opstod de fleste chancer ved tilfældige ting foran de to mål.

Rungsted fik dog bedre og bedre fat i offensiv zone, og der begyndte at tegne sig et billede af hvordan de resterende fem minutter ville tegne sig. Lasse Lassen blev alligevel fint sat op af Juha Kiilholma, men han lykkedes ikke med at sætte sin anden scoring i kampen. Herning lurede konstant på omstillingerne, og de havde held med at undgå at blive fanget i egen zone i længere tid.

Netop dette blev Rungsteds skæbne i aftenens kamp, da man kørte kavaleriet i stilling og satsede uden målmand. Toni Kallela førte pucken ud af egen zone og afleverede uselvisk til Lasse Lassen som denne gang scorede sit andet mål i kampen. Rungsted havde dog ikke opgivet sagen, og med 41 sekunder igen stod Jake Hansen fri ved bagerste stolpe, og han kunne let reducere til 3-2.

Tiden løb dog alligevel til sidst fra gæsterne, som skal have ros for god moral og en stærk arbejdsindsats. Topholdet fik derimod fuldt udbytte af hviledagen til nærmeste forfølger fra Aalborg, som nu er 10 point efter Blue Fox i Metal Ligaen.