Blue Fox tabte til overmagten

Rouen Dragons – Herning Blue Fox: 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Sensationen udblev desværre da Herning Blue Fox her til aften tabte den sidste og afgørende kamp til dette års vindere af Continental Cup Super Finals, franske Rouen Dragons.

Blue Fox løb kl. 19:30 ind på isen i Rouen for at spille klubbens største kamp i international regi. I en fantastisk kulisse, som det i øvrigt har været ved alle værternes kampe, skulle trofæet overrækkes til enten de franske værter eller til et første indtog i et dansk pokalskab nogensinde.

Det startede også ganske udmærket for de danske krigere, som lidt overraskende mødte et påpasseligt fransk stjernehold, som tillod Blue Fox initiativet fra kampens start. Defensivt stod dragerne solidt i både midtzonen og i egen zone, men rævene var det udfordrende og toneangivende hold på isen.

Alt dette skulle dog hurtigt ændre sig, da Rouen slog til på deres første reelle store chance. Den lokale helt, Damien Raux, kunne fra en spids vinkel sætte en smart baghånd mellem benene på Simon Nielsen, som ganske givet gerne ville have reddet det forsøg.

Det skulle endda hurtigt blive endnu værre for Herning, som også måtte se hjemmeholdet udbygge føringen efter man netop selv havde haft sin største chance.

Daniel Nielsen blev flot sat op af Joachim Linnet, men missede, og få sekunder senere havde stjernen, Jason Krog, fordoblet føringen, da han kom først over en retur som lidt heldigt landede lige for staven af den canadiske topscorer.

Stærk fight af den altid hårdtkæmpende Kyle Essery sendte Blue Fox i powerplay, og dermed fik rævene en oplagt chance for hurtigt at komme tilbage i kampen igen. Det var da heller ikke langt fra at pucken blev serveret for en midtjysk stav efter et større klumpspil, men pucken strøg ikke rævenes vej.

Perioden blev stille og roligt kørt ud af et stærkt fransk mandskab som nød godt af den formidable opbakning fra lægterne, og lignede et hold hvis gameplan var gået lige efter bogen.

Nede med 2-0 lignede det en mere end svær opgave for Blue Fox som var tydeligt mærkede efter det hårde program som bød på tre kampe på godt og vel 48 timer. De ekstra reserver skulle for alvor findes frem hos rævene, men franskmændene fik hurtigt suget energien fra pauseteen ud af rævene.

Jerred Smithson var med en fin styring ellers tæt på at sende Blue Fox tilbage i kampen, men i stedet endte canadieren med at rage en udvisning til sig. Den slags små fejl og marginaler er afgørende på dette niveau, og blev da også straffet prompte af Marc-André Thinel som flot smækkede pucken op i nærmeste kryds.

Rouen havde endda også pucken i nettet endnu engang, men efter store Blue Fox-protester blev målet annulleret. da Sacha Treille sparkede pucken i mål. Blue Fox slap med skrækken, men frustrationerne og træthedsfejlene begyndte at melde sig.

Det lignede noget nær sidste udkald da rævene fik et powerplay med knap to minutter tilbage af perioden. Jordan George var tæt på at overliste Dany Sabourin i målet, men sidstnævnte sprudlede i den situation. Blue Fox havde nu kun 20 minutter til at gøre det umulige muligt, men rævene måtte bare sande, at de på dagen var oppe imod overmagten.

Tredje periode blev en uskøn affære med mange spilstop, men det var de bedøvende ligeglade med i det nordlige Frankrig hvor det kogte løs på lægterne. Blue Fox spillede sådan set deres chance, men den uheldige start på kampen blev udslagsgivende for resultatet som altså blev 4-0 i fransk favør.

Det sidste mål blev sat ind i tomt mål da Blue Fox spillede seks mod tre, og sidenhen seks mod fire, i en sidste desperat satsning men rævene måtte til sidst sande at slaget var tabt.

Alt i alt havde Blue Fox stor ære af turneringen som altså endte med de franske værter fra Rouen Dragons som fortjente vindere, og med Asiagos sejr over polske GSK Tychy endte rævene på en rigtig flot 2. plads. På fredag hedder det Metal Ligaen igen, når mestrene fra SønderjyskE gæster den jyske hede.