Blue Fox sejrede efter stærk 3. periode

Herning Blue Fox – Rødovre Mighty Bulls: 5-2 (1-0, 0-2, 4-0)

Gratis søndags-hockey på Kvik Hockey Arena betød sæsonrekord og herlig ishockey på heden foran 2.103 tilskuere. Efter en tæt og underholdende affære trak rævene fortjent det længste strå og tankede selvtillid inden turen til Italien og Continental Cup.

Det var et aggressivt hjemmehold som tog imod gæsterne fra Rødovre, og straks fra kampens start satte rævene sig på kampen. Et stærkt gennembrud fra Kristoffer Lauridsen kastede kampens første udvisning af sig, men Blue Fox kunne ikke finde takterne fra kampen i fredags frem på dette tidlige stadie i kampen.

Selvsamme Lauridsen var endda lige aggressiv nok og satte en hård tackling i ryggen på Martin Højbjerg, og brormand Mikkel Højbjerg returnerede med en ligeledes hård tackling på Lauridsen. Begge måtte en tur i straffeboksen dog uden nogle af de to hold formåede at udnytte den ekstra plads på isen.

Hjemmeholdet blev fuldt fortjent også første hold på måltavlen da Joachim Linnet stod placeret lige foran Frederik Jakobsen, og herfra kunne han flot styre pucken mellem benene på målmanden og i mål.

Der var masser af fysik i denne periode, og netop disciplinen skulle vise sig afgørende for kampen. En frustreret Mikael Christensen gav hjemmeholdet et nyt powerplay, og skuddet fra en umarkeret Bjørn Uldall pep forbi den nærmeste stolpe.

En sjælden fejl fra hjemmeholdets kaptajn gav Andrey Chistyakov gæsternes bedste mulighed i perioden, men dette kunne dog ikke slette indtrykket fra en rigtig god første periode for Blue Fox.

En tilfældig puck faldt ned for fødderne af Thomas Andersen som pludselig fandt sig selv alene med Jakobsen, og den lille tekniske Herningenser fik slet ikke nok ud af det store tilbud. Rødovre mødte værterne højere på banen nu, og gæsterne fik fuldt udbytte da Mikael Christensen sendte pucken mellem benene på Pisar.

Gæsterne skulle også bringe sig på 2-1 da en passiv defensiv tillod Jonas Sass at fyre kanonen af, og det skud så Pisar end ikke skyggen af. Tre gyldne minutter for Rødovre som ud af ingenting vendte kampen på hovedet.

Mads Carlsen bremsede Markus Jensen som ellers kunne afslutte tæt under mål, og i det efterfølgende powerplay kunne hjemmeholdet trods tålmodigt spil ikke få afsluttet nok. Momentum skiftede dog efterfølgende tilbage på midtjyske hænder, og resten af perioden blev nærmest ét stort pres ned mod Frederik Jakobsen. Gæsterne formåede at holde stand og kunne derfor gå til med pause med en snæver et-måls føring.

Gæsterne åbnede tredje periode med at tage to udvisninger i rap, og det kom til at koste dyrt for gæsterne. I spil fem mod tre var rævenes spil ellers præget af manglende fantasi, men til sidst kunne Steffen Frank til stor forløsning på Kvik Hockey Arena bringe balance i regnskabet.

Blue Fox fastholdt presset efter scoringen, og det var derfor et kærkomment afbræk for gæsterne da Daniel Nielsen måtte skøjte i straffeboksen. Her var Jannik Karvinen helt blank på bagerste stolpe, men med noget der mest af alt lignede en glidende tackling reddede Bjørn Uldall på fremragende vis skuddet.

Kort efter kunne Daniel Nielsen sende arenaen ud i noget nær ekstase da han uhindret skøjtede igennem gæsternes defensiv og med et følt håndledsskud smækkede kaptajnen pucken op i krydset.

Mikkel Højbjerg viste vilje og fight da han med stor speed sled sig alene igennem rævenes hjemmehold, og Patrick Madsen måtte tage ufine midler i brug for at standse nordjyden. Andrey Chistyakov viste imidlertid spil af præcis modsatte skuffe da han tog en dum udvisning som betød, at Tomas Sinisalo kunne first-time pucken ind bag en sagesløs Jakobsen i gæsternes mål. En absolut nøglesituation for kampen som betød at gæsterne i stedet for en udligning måtte se hjemmeholdet afgøre kampen kort efter.

Steffen Frank fik æren af, foruden at være en af kampens hovedaktører, at lukke og slukke da Jesper Duus med lidt mindre end fire minutter tilbage trak Jacobsen ud i en ellers frisk satsning.

Dermed fuldendte Blue Fox en herlig weekend som sikrede de hårdtprøvede ræve tre nye point på kontoen.