Blue Fox nedlagde høgene i forrygende match

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks: 4-1 (1-0)(0-0)(3-1)

Hernings fans måtte kigge langt efter nyerhvervelsen Mike Aviani mens det omvendt var lykkedes Frederikshavn at få David Friedmann gjort klar. Thomas Andersen var til gengæld tilbage for rævene i jagten på top fire.

Forrygende tempo til at skyde gang i en aften med julefrokoster, underholdning og ikke mindst ishockey på Kvik Hockey Arena. Stærke individuelle præstationer fra Evan Jasper og Cameron Spiro kunne sagtens have kastet en scoring af sig, men Simon Nielsen var ikke just i gavehumør inde på stregen.

Herning havde også deres chancer, men ofte måtte Jan Dalecky og Lasse Lassen se deres forsøg blive forpurret af en stærk defensiv hos gæsterne. Kampens første powerplay skulle vise sig at være den åbning på kampen hovedparten af publikum stod og ønskede sig.

Blue Fox er hamrende skarpe i powerplay i øjeblikket, og denne aften var ingen undtagelse. Joonas Riekkinen dirigerede angrebet og finnens skud gav den retur som Kristoffer Astorp flot sendte ind bag Tadeas Galansky.

Målet gav hjemmeholdet et ordentligt rygstød, og rævene sværmede om gæsternes mål i de efterfølgende minutter. Kristoffer Astorp var endnu engang tæt på, men også Morten Poulsen og Patrick Madsen havde fine forsøg.

Høgene fra Nordjylland fandt sig selv igen, og derfor var Pasanen næppe tilfreds med en udvisning kort inden pausen. Denne gang klarede gæsterne dog frisag selvom Lasse Lassen havde chancen fra en ønskeposition.

Tadeas Galansky havde en klasseredning på Zach Torquato, og så var det Petri Skrikos tur til at få rynker i panden. Lasse Lassen fik en udvisning i en situation hvor værterne ellers havde været tre mod en, og han nåede endda at rage endnu to minutter til sig. Blue Fox var i undertal de resterende sekunder og fra starten af anden periode.

Fabelagtig underholdning

Vanvittig underholdning må være betegnelsen for de første fem minutter af anden periode. Anført af Patrick Madsen stod rævene længe imod, og da markeringerne så endelig svigtede kunne Simon Nielsen takke stolpen. Evan Jasper havde også et tomt mål at skyde efter, men desværre for ham sprang pucken over staven.

Blue Fox overlevede og startede så et bombardement mod gæsternes mål. Morten Poulsen styrede en puck på stolpen, Lauri Taipalus med fri chance og endelig blev Nicolai Weichel grebet ud af en sand tv-redning fra Galansky.

Underholdningen blev ikke meget mindre da Blue Fox på ny stillede op i powerplay. Tættest på var måske det klumpspil foran gæsternes mål, men også Blue Fox måtte se overtallet løbe ud uden scoring.

Lasse Lassen havde et frækt forsøg med den i Herning kendte “Björkstrand-finten”, men ej heller køkkenvejen rundt om målet gav nyt liv til måltavlen.

Endnu engang måtte Blue Fox indkassere en ny to plus to minutters udvisning, og endnu engang leverede rævene et forbilledligt arbejde foran Simon Nielsen. Sammenlagt slog Blue Fox otte minutters undertal ihjel, men det kostede naturligvis kræfter. Spørgsmålet var om midtjyderne havde nok i tanken til tredje periode.

Hos gæsterne ville man med garanti snakke om at få afsluttet chancerne og droppe den sidste lækre pasning, men de kunne glæde sig over at Morten Poulsen ligeledes var inkonsekvent i en giftig kontra.

Rævene bed fra sig

Fire mod fire fra periodens start, men ikke noget der resulterede i nogen nævneværdige chancer. Da holdene igen spillede fem mod fem lagde gæsterne et forventet tryk på hjemmeholdet, og Simon Nielsen havde en stor redning på en helt fri Henri Auvinen.

Lasse Lassen klappede til pucken få minutter senere, men det knaldhårde skud susede akkurat over overliggeren. Forude ventede kampens absolut flotteste detalje.

Sebastian Ruders fik et svært udgangspunkt lige foran spillerboksene og helt uden fart. Herningenseren lavede et lækkert træk på sin oppasser og satte fart. Netop farten brugte han til at runde backen, og med baghånden smed han pucken ind ved forreste stolpe. Uhyre vigtigt mål som sætter en tyk streg under de lækre detaljer og stillingen 2-0.

Herning havde en ny stor mulighed kort efter, og en endnu større chance ventede Morten Poulsen. Helt fri foran mål klappede han friskt til pucken, men Galansky var aldeles fremragende i gæsternes mål.

Blue Fox fik et powerplay lidt over halvvejsmærket i perioden, og med 27 sekunder tilbage måtte også Ian Brady skøjte i straffeboksen. Det blev skæbnesvangert for nordjyderne, for Markus Jensen fandt Lasse Lassen, og denne gang kunne end ikke Galansky redde pucken. 3-0 til Blue Fox.

Christopher Frederiksen lykkedes med at skabe en smule spænding da han reducerede i powerplay, men scoringen havde ikke den store betydning. Minuttet efter slap Lasse Lassen alene igennem og via stolpen gjorde han det til slutresultatet 4-1.