Blue Fox lever efter vital 4-0 sejr

Herning Blue Fox – HC Asiago: 4-0 (0-0, 1-0, 3-0)

Efter en sand mandfolkepræstation lever drømmen om triumf i Continental Cup for Herning Blue Fox, som hvis resultaterne flasker sig, kan skrive endnu mere historie med sejr over dragerne fra Rouen i morgen aften.

Det er status efter 60 minutters arbejdsraseri fra de blåklædte ræve, som skulle så grueligt meget igennem inden de kunne lade sig hylde til tonerne af den danske nationalmelodi. Kampen fandt først sin afgørelse sent i tredje periode da Blue Fox greb muligheden for at lukke kampen i powerplay.

Det startede ellers ikke som nogen stor eftermiddag i det franske da Blue Fox satte de italienske mestre fra Asiago i stævne på turneringens andendag. I en langsommelig affære fremstod italiernerne som det klart mest chanceskabende hold, dog uden Simon Nielsen på noget tidspunkt blev testet for alvor.

Kampens betydning kunne således sagtens ses i de første 20 minutter, og da ingen af holdene kunne tåle et nederlag var defensiven i fokus fra start. Omvendt skulle begge hold bruge en sejr, så det var vel et spørgsmål om tid før kampen måtte åbne sig op. Mod slutningen af perioden leverede rævene et stærkt boxplay, og lige netop dette skulle vise sig afgørende for kampens resultat.

Som det var tilfældet i gårsdagens kamp kom Herning på 1-0 tidligt i anden periode. Ikke overraskende kom målet efter en tilfældighed, hvor Kyle Essery sled sig fri i den ene side og lagde en pasning på tværs af målet. Pucken fandt aldrig vej til staven på en af de navyblåklædte, men ramte i stedet en italiensk skøjte og gled i mål.

Herfra begyndte udvisningerne ellers at hagle ned over Blue Fox, og det så sort ud da først Kasper Degn og senere Daniel K. Nielsen måtte skøjte i straffeboksen. Her testede backen Andreas Lutz to gange Simon Nielsen i målet efter en konstant pres som efterlod Joachim Linnet helt færdig efter næsten fire minutters tungt pres.

Blue Fox sled og slæbte det bedste de havde lært, og midtvejs i perioden begyndte Blue Fox igen at røre på sig. På omstillinger var både Tomas Sinisalo og Rasmus Nielsen tæt på at udbygge føringen, og det var en stor mulighed rævene missede da man efter 33 min for første gang kom i powerplay.

Mario Simioni kørte med konstante korte skifts, omend nøglespillerne spillede rigtig længe, og det var der brug for mod et kreativt Asiago mandskab som havde deres største offensive trussel i kæden med Sean Bentivoglio, Anthony Luciani og den flamboyante Anthony Nigro. Rævene måtte i den grad slide for det, og da Rasmus Nielsen afværgede en kæmpe chance med kroppen var det formentligt noget som gav store plusser i bogen hos Mario Simioni.

Tredje periode åbnede med et nyt powerplay til italienerne, og Mike Sullivan burde have udnytte en monsterchance, men Simon Nielsen afværgede på smukkeste maner den store chance. Patrick Madsen, som spillede sin måske bedste kamp for rævene nogensinde, sendte pucken på stolpen og det blev startskuddet til en herlig afslutning for midtjyderne.

Efter at have overlevet endnu to undertalssituationer efter forbilledelig fight tog den til tider udskældte Martin Sagat chancen. Det viste sig at være en rigtig god ide, da slagskuddet fra slovakken drønede op i nettaget til stor forløsning for både spillere og de medrejsende fans.

Ved stillingen 2-0 fik Blue Fox serveret en matchbold da Asiago blev ramt af to udvisninger i rap. En oplagt mulighed for at lukke kampen og efter tålmodigt spil i powerplay sendte kaptajnen, Daniel Nielsen, pucken mellem benene på Chris Carrozzi, og så kunne jubelen for alvor bryde løs i den normanniske hovedby i det nordlige Frankrig.

Asiago skulle dermed frem og score ikke mindre end fire gange, og med fire minutter tilbage trak italiernerne målmanden ud og indledte et nyt tungt pres. En udmattet Daniel Nielsen kunne efter et marathonskifte endegyldigt strække armene i vejret, da Joachim Linnet cementerede Blue Fox-sejren med sin scoring i tomt mål.

Simon Nielsen blev fortjent kåret til kampens spiller, men hele holdet fortjener stor ros efter et arbejdsraseri uden lige. Dermed skal Blue Fox, afhængig af sejr til Rouen i aften, spille en regulær finale i morgen aften når pucken smides kl. 19:30 til en af de måske største kampe i klubbens sejrsrige historie.