Blue Fox kan tage kæmpe skridt mod finalen

Blue Fox Herning spiller i dag kamp nummer to i Continental Cup-turneringen i Asiago, og flasker dagen sig perfekt for midtjyderne, så kan det blive til en adgangsbillet til finalerunden allerede ved dagens afslutning.

Groft sagt kan det skæres således – med enkelte muligheder for variationer: Vinder Blue Fox over Mogo Riga i den sene kamp i eftermiddag, samtidig med, at Asiago ikke får point i aftenens kamp mod Ertis Pavlodar, så er Herning med i Continental Cup Super Final i begyndelsen af 2015.

Mario Simioni skal formentlig bruge lidt af formiddagen for at få arme og adrenalin ned hos sine spillere – og måske også sig selv – efter den vilde afslutning på kampen sent i aftes mod italienerne.

Blue Fox-spillerne formåede at overleve næsten fem minutters overtid i undertal efter Joachim Linnets game misconduct kort før tid, og derefter vandt herningenserne altså et straffeslagsdrama uden lige mod Asiago. Og dermed har Herning det perfekte udgangspunkt inden dagens kamp mod letterne, der tabte 2-11 i premieren i puljen mod Pavlodar fra Kasakhstan.

Mange tænker formentlig, at det var et voldsomt nederlag for et lettisk hold, men rent klubmæssigt er der kun et hold, der tæller i Letland, og det er KHL-holdet fra Dinamo Riga.

Den lokale lettiske liga er ikke specielt stærk, og det understreges af, at træner Olegs Sorokins – tidligere Frederikshavn-spiller – inden turneringen døjede med nøjagtig de samme problemer, som et dansk hold potentielt kunne have problemer med: Sygdom i truppen, problemer med at passe arbejde og skole for spillerne og mange skader på grund af et hårdt kampprogram.

Det sagde Sorokins inden turneringen til det lettiske medie, Sportacentrs.

Mogo Riga var blandt andet med i forrige runde i Continental Cup, der blev spillet i Ungarn.

Når det så er sagt, så er der naturligvis så stor kvalitet i grunduddannelsen i lettisk ishockey, at det værste Blue Fox-spillerne kan gøre er at undervurdere modstanderne i eftermiddag.