Blue Fox i semifinalen efter overtidsdrama

Herning Blue Fox – Odense Bulldogs: 2-1 (0-0, 1-0, 0-1) 1-0 I en fantastisk kulisse foran næsten 3300 mennesker trak Blue Fox akkurat det længste strå. I overtiden blev den lille terrier Kyle Essery den store helt for rævene, da han modtog pucken klods op af forreste stolpe, og herfra kunne han akkurat skrabe pucken i mål til total ekstase hos hjemmeholdet.

Forud havde Blue Fox og Odense Bulldogs leveret den måske mest intense, dramatiske og vilde kamp længe set på Kvik Hockey Arena. Gæsterne tog de sidste 10 minutter fra kampen i tirsdags med til Herning, og de aggressive Bulldogs pressede som gale over hele isen.

Herning havde rigeligt at gøre med blot at forsvare sig. Brad Grattons tropper var tæt på at få en drømmestart, da Andreas Pedersen, som i øvrigt spillede glimrende denne aften, fangede Simon Nielsen på skovtur og den landsholdsaktuelle målmand kunne takke sit forsvar i den situation.

Kristoffer Lauridsen var manden bag hjemmeholdets første forsøg, og Tadeas Galansky, som igen stod aldeles fremragende, viste hurtige reflekser og samlede benene i tide. Gæsterne havde varslet, at hjertet ville sidde helt uden på trøjen, og i første periode førte Mitchell, Armstrong og Wiles an i et konstant bombardement.

De to hold tacklede ud ved hver eneste mulighed, og det var kampen igennem småt med de helt åbenlyse chancer. Joachim Linnet og Markus Jensen forsøgte sig med individuelle aktioner, men begge måtte bøje sig for den stærke tjekke.

I den anden ende var Simon Nielsen ligeledes helt på toppen, og særligt John Armstrong var flere gange tæt på at prikke hul på bylden – specielt i periodens afsluttende powerplay.

Hjemmeholdet kunne være bedst tilfredse med stillingen ved pausen, og gæsternes uhyre aggressive pres gjorde det mere end svært for rævene at skabe noget som helst. Blue Fox har været alt for inkonsekvente i powerplay undervejs i denne serie, og Dale Mitchell var tæt på at stikke alene afsted.

Rasmus Nielsen indhentede akkurat den skøjtestærke canadier, og satte bagefter Ales Sova op til et slagskud. Skuddet blev kun halvklaret og pucken lå længe løs imellem benene på Galansky, og her var Jordan George hurtigt opfattende og sendte pucken i mål til øredøvende jubel på lægterne.

Målet ændrede imidlertid kampen, og Blue Fox viste for første gang i kampen offensiv power. Efter at Simon Nielsen diskede op med en klasseredning tog rævene kampen i egne hænder, og på en fræk pasning fra Steffen Frank manglede Joachim Linnet den igennem hele serien savnede effektivitet.

Pludselig bølgede angrebene ned mod en storspillende Tadeas Galansky, som virkelig viste klassen i de midterste 20 minutter. Jordan George, Rasmus Nielsen og ikke mindst Steffen Frank som køligt rundede tjekken i målet, og med en feberredning i høj klasse reddede tjekken sit hold fra at komme yderligere bagud.

Herning fik endnu et powerplay hvor en godt skydende Ales Sova og Kristoffer Lauridsen tæt under mål måtte ligeledes bøje sig for Galansky, og i stedet var John Armstrong igen uhyre tæt på en udligning. De to hold gav publikum en stor oplevelse og overalt på isen var det en åben krig mellem de to hold.

Tredje periode tvang gæsterne endnu længere frem over isen, og kampbilledet vendte tilbage til det publikum oplevede i første periode. Blue Fox havde fået bedre styr på defensiven og stod særdeles solidt i egen zone, og især i denne fase kunne man se Mario Simionis betydning for holdet sammenlignet med i fjor, hvor målene haglede ind på nuværende tidspunkt af sæsonen.

Mads Schaarup blev sat fremragende op af de besnærende tværpasninger som Odense kampen igennem diskede op med, og Simon Nielsen leverede en fantomredning, da han fik lukket hullet mellem benene i tide. Odense pressede til tider voldsomt på, og det lugtede kraftigt af en udligning da gæsterne kom i powerplay.

Rævenes boxplay holdt dog et godt niveau og forhindrede de helt åbne chancer. Rasmus Bjerrum var alligevel ikke langt fra at fange en returpuck, og gæsternes topscorer havde i givet fald haft et tomt mål foran sig. Tiden gik og til sidst tog gæsterne deres time-out og sendte en ekstra markspiller på isen.

Selvfølgelig skulle den fantastiske serie trækkes helt ud til den bitre ende, og da Sean Wiles på fremragende vis satte kaptajnen Joachim Nettelbladt op svigtede svenskeren ikke. Unægtelig en bitter pille at sluge for hjemmeholdet, men også en fortjent udligning.

Dermed skulle dette drama afgøres i overtiden, og rævene fik matchbold, da Simon Grønvaldt tog en udvisning, som Odense-lejren fandt svært diskutabel.  Målscorer Nettelbladt var stærkt utilfreds og røg samme vej for usportslig opførsel. Et inkonsekvent powerplay så ud til igen at bide rævene i halen, men så dukkede Kyle Essery altså op og sendte hovedparten af Kvik Hockey Arena i ekstase.

Det var det sidste mål i en ikke mindre end fremragende kvartfinaleserie som ganske enkelt havde alt. Blue Fox bookede i sidst ende billet til semifinalerne, hvor Frederikshavn White Hawks venter, og Odense Bulldogs må sande at kvartfinalen igen blev endestationen for den fynske stolthed.