Blue Fox gjorde det igen – guldfesten aflyst

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates: 5-2 (0-0)(3-0)(2-2)

Herning Blue Fox nægter at lide døden i dette års finaler, og søndag eftermiddag sikrede rævene en ny kamp i Aalborg på tirsdag. Den skarphed som har kendetegnet Blue Fox i denne sæson viste sig atter i anden periode, og da kampen var på vippen formåede rævene at snøre sækken. Hvilket drama en umiddelbar krystalklar fordeling af guld og sølv har forvandlet sig til.

Et feststemt Kvik Hockey Arena tog godt imod spillerne da de gjorde deres entré. I Herning havde man genfundet troen på succes i dette års slutspil, og i udebaneafsnittet var nordjyderne parate til den ultimative forløsning.

På isen var der ingen synlige nerver at spore i kampens spæde minutter, og begge hold gik offensivt til værks. Victor Panelin-Borg havde kampens første store chance da han afsluttede et længere pres på værterne, men uheldigt for ham peb skuddet forbi fjerneste stolpe.

Godt seks minutter inde i perioden tog Kirill Kabanov dagens første udvisning, og dermed kunne Herning sikre sig den vitale første scoring i powerplay. Og chancen opstod pludselig til Branden Gracel der dog ikke fik afsluttet ordentligt. I undertal viste nordjyderne dog også kløer, og kun afslutningen fra Olivier Hinse manglede på oplægget fra Julian Jakobsen.

Trafik foran mål skabte tumult inde foran Simon Nielsen, og Christian Silfver ryddede så effektivt op at han blev dagens næste mand i straffeboksen. Pirates diskede op med et regulært skydetelt, men Blue Fox klarede alligevel frisag.

Et kiks i egen zone gav kort efter Aalborg endnu en stor chance tæt under mål – ligesom et lumsk skud fra Lasse Bo Knudsen tog roden af stolpen. Trængsle tider for Herning i disse minutter hvor også Kabanov forsøgte sig med et decideret “power-move” og skar sig ind foran mål og fik afsluttet.

Markus Jensen stødte sammen med Lasse Lassen og ømmede sig kraftigt mens han igen modtog pucken. Den mistede han omgående og måtte så hive i nødbremsen. Hårdt skifte for Jensen der dog kunne se holdkammeraterne slås som gale for at gøre skaden god igen. Et marathon pres fra Aalborg mod slutningen gav heller ikke pote, og spændingen levede fortsat i bedste velgående.

Tempoet og skarpheden genfundet

Intensiteten fra første periode blev ført videre over i anden periode, men vi fik også gang i målscoringen. Jan Dalecky vandt en nærkamp langs banden og smed en pasning på tværs til Mathias Mølgaard. Den store forward som har været så meget igennem i denne sæson scorede lavt på Galansky og fik den midtjyske optimisme helt til vejrs.

Aalborg fortsatte dog ufortrødent videre efter målet og virkede konstant farlige inde foran Simon Nielsen, som til dagen havde valgt at finde landsholdsklassen frem. Stærk indsats fra udskældte Nielsen denne søndag eftermiddag.

Og midtjyderne skulle få endnu mere at glæde sig over. Daniel Nielsen vandt puken i midtzonen hvor han lagde den til rette for Anders Poulsen. Poulsen var klinisk i sin afslutning og han hamrede pucken ind langs den ene stolpe. 2-0 til Herning som tog endnu et skridt imod et stykke dansk sportshistorie.

Pirre Olivier-Morin gav Herning yderligere momentum da han blev næste mand til at skøjte den lange tur i straffeboksen. Et ellers fremragende boxplay blev presset yderligere da også Martin Højbjerg måtte til afkøling. Nøglesituation for kampen.

Netop som Pirates ville blive en ekstra markspiller på isen hamrede Christian Silfver en puck ind bag Tadeas Galansky via overliggeren, og så var der dømt noget nær ekstase hos hovedparten af publikum. 3-0 var også stillingen senest i Aalborg, men her kom piraterne som bekendt helt tæt på at skabe en udligning.

Særligt på skuddet fra Peter Quenneville indeholdt alle ingredienserne for et perlemål, men i bedste Frederik Andersen-stil nåede Nielsen på tværs og modtog fortjente klapsalver fra Kvik Hockey Arena. I den anden ende havde både Markus Jensen og Branden Gracel gode chancer for at øge yderligere, men Simon Nielsen fik det sidste ord i perioden da han stod som en mur i det afsluttende powerplay til gæsterne.

Deja vu med et twist

Pirates havde et halv minut i powerplay til at sikre en optimal start på tredje periode, og Morin var lige ved at få lusket pucken under Simon Nielsen. Blue Fox fik også en kæmpe chance tidligt i perioden da en linjedommer blev ramt af pucken, men denne gang var Galansky på plads i gæsternes mål.

Man fristes til at sige, at banen blev vandet godt i pausen, i hvert fald havde spillerne svært ved at holde balancen i denne periode. Efter godt seks minutter lykkedes det omsider for nordjyderne at få prikket hul på Nielsen da Peter Quenneville var hurtig over pucken efter en faceoff, og med en snu afslutning fik han reduceret til stillingen 3-1.

Toni Kallela var kort efter tæt på at levere et kontant modsvar efter en fræk afslutning, men Aalborg formåede at tage spændingen op på et endnu højere niveau. Clay Anderson sendte pucken mod mål, og det er altid en god ide. Kønt var det ikke, men scoringen var en realitet efter lidt måldommer arbejde.

Herning fik sat en prop i det åbne sår og nogenlunde stabiliseret spillet igen. Tiden føltes på en og samme tid uendelig lang og alt for kort – playoff hockey når det er allerbedst.

En kraftpræstation fra Daniel Nielsen viste sig at blive afgørende for kampen. Den lille hurtige wing skar sig ind forbi stærke Anderson og fandt med en pasning en helt blank Jan Dalecky, og tjekken svigtede ikke på et næsten tomt mål. Kæmpe forløsning for Dalecky selv og ikke mindst de godt 3.000 herningensere på Kvik Hockey Arena.

Galansky blev hevet ud, så Julian Jakobsen måtte hive i håndbremsen da Branden Gracel ville have haft frit løb ned mod målet. Selvsamme Gracel fik lov at lukke og slukke for festen på oplægget fra Kallela, og således blev kamp seks en realitet.