Blue Fox fik to point efter forrygende fight mod Pirates

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates: 3-2 (0-0)(1-1)(1-1)(1-0)

Fra start var det tydeligt at se, at vi til dagens kamp havde med to offensivt indstillede hold at gøre. Aalborg var indledningsvis farlige via tilfældigheder, mens Herning flere gange var i stand til at kombinere sig igennem. Omvendt fik hjemmeholdet aldrig rigtig afsluttet ordentligt, mens Højbjerg-brødrene omvendt testede Simon Nielsen i målet.

Kristoffer Astorp var tæt på at slippe alene igennem, og så viste Martin Højbjerg speed hjemad banen også. Herligt tempo og alt andet end søndagsstemning på Kvik Hockey Arena.

Lasse Bo Knudsen blev første mand i straffeboksen denne eftermiddag, men de indledningsvise fine offensive kombinationer blev ikke fulgt op i af midtjyderne i det powerplay.

Spillet blev efterfølgende knap så chancerigt som begyndelsen på kampen, men ingen af de to hold gav sig den mindste smule i nærkampene. Intensiteten var noget nær det de to hold viste i sidste års finaler, og stemningen steg betydeligt da Herning blev farligere.

Først blev Lasse Lassen flot sat op i midten af slottet, men Ronan Quemener var stærk inde på stregen. Han så til gengæld aldrig pucken sekunder senere da Daniel Nielsen trykkede et håndledsskud rent på overliggeren.

Julian Jakobsen fikserede hele Blue Fox-forsvaret kort inden pausen, men desværre for gæsterne fejlplacerede han sin afslutning. Mikkel Højbjerg tog en udvisning med godt 25 sekunder tilbage af perioden, og dermed kunne Blue Fox åbne anden periode i powerplay.

Intensiteten fortsatte

Chancen til rævene blev markant større da også Julian Jakobsen måtte skøjte til afkøling. Lasse Lassen havde et drøn af et slagskud, men ellers fik Blue Fox meget lidt ud af det.

Faktisk endte hjemmeholdets Lauri Taipalus med at hive i nødbremsen, og så kunne gæsterne istedet teste deres powerplay. Det blev omvendt Hernings held, og så fik vi kampens første scoring.

Patrick Madsen clearede pucken lige ud i brystet på Spencer Humphries, men anden gang fik Madsen sendt pucken direkte op til Zach Torquato, og alene med Quemener fandt canadieren hullet mellem benene på franskmanden.

Aalborg skulle slå endnu et powerplay ihjel inden de også kom på måltavlen. En ellers anonym Thomas Spelling fandt en helt fri Cam Braes, og han udlignede til 1-1 med et skud helt oppe i krogen.

Zach Torquato blev udvist ved den efterfølgende faceoff, og så blev der for alvor lagt tryk på Hernings defensiv. I et minut og 50 sekunder blev Blue Fox spillerne holdt på isen, og befrielsen var til at få øje på da pucken endelig blev sendt ud af zonen.

Kristoffer Astorp havde et nærgående forsøg, Martin Højbjerg var tæt på et breakaway og endelig brændte Morten Poulsen noget der lignede en halv friløber. Alt sammen inden for godt et minut.

Pirates var to gange tæt på i slutminutterne af perioden, men ingen af de to hold kunne egentligt være utilfredse med uafgjort efter 40 minutter.

Dramatisk afgørelse

Jeppe Jul Korsgaard skød gang i tredje periode med en flot teknisk detalje, og sendte et skud ind på Simon Nielsen. Det lykkedes dog aldrig Nielsen at få kontrol over pucken, og så kunne Victor Panelin Borg skrabe pucken i et tomt mål.

Sekunder senere blev udligningen dog en realitet ved Mike Aviani. Canadieren sled sig fri og hårdt presset bag fra lykkedes det ham at finte Quemener på isen og score sit første mål på hjemmebanen. 2-2 og alt endnu åbent.

Et powerplay til Pirates gav nordjyderne chancen for på igen at bringe sig i front, men Blue Fox stod endnu engang rigtig solidt i undertal. Thomas Spelling lagde kort efter en forrygende pasning bag om ryggen, og Julian Jakobsen manglede ikke meget for lirke pucken i kassen.

Aalborg stod for de fleste offensive indslag i denne periode, og var også klart mest på pucken. Herning lurede konstant på omstillingerne, og Jan Dalecky og Krisoffer Astorp var i fællesskab tæt på at sende værterne i front.

Ronan Quemener leverede en refleksredning af de helt store kort efter på selv samme Astorp der afsluttede fra en gunstig position. Patrick Madsen og Spencer Humphries sad allerede i straffeboksen da også Nikolaj Carstensen måtte til afkøling.

Gylden mulighed for Blue Fox, og kaptajnen slog da også til for rævene. Et slagskud susede direkte i netmaskerne, men hoveddommer Jakob Grumsen skønnede at Joachim Linnet stod offside i målfeltet. Kontroversiel kendelse på et afgørende tidspunkt.

De to hold måtte derfor i overtid denne eftermiddag, men så fik Daniel K. Nielsen også sin hævn. Mike Aviani sled sig med ren vilje alene igennem og fik afsluttet på Quemener, og kaptajnen smækkede stensikkert returen i mål til slutresultatet 3-2 efter en kamp, som begge hold havde stor ære af.