BLUE FOX ER I FINALEN – Green med største salut

Herning Blue Fox – Rungsted Seier Capital: 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Herning Blue Fox er som det første hold klar til finalen i dette års Metal Ligaen efter en serie, som blev langt tættere end mange måske havde regnet med. Kvik Hokey Arena jublede over finalepladsen som blev en realitet efter en forholdsvis sikker 3-1 sejr i egen hule. Cadeau til Rungsted for at gøre semfinalerne uhyre spændende, og Morten Green fik en flot afskedssalut i sin sidste afgørende kamp i karrieren.

En hurtig to mod en situation til Blue Fox ganske kort inde i opgøret blev ikke forvaltet med vanlig skarphed, og sekunder senere var Jake Hansen første mand til at teste Simon Nielsen.

Kevin Lindskoug i gæsternes mål fik til gengæld ikke nogen god start på kampen. Lasse Lassen snød Mike Vernace ude ved banden og trak ind mod mål. Det lignede en finte fra Lassen, der syntes at ville skære ind foran mål, men i stedet fandt han et lille hul på forreste stolpe og sendte hjemmeholdet i front med 1-0.

Hvad der lignede en regulær drømmestart blev nærmest omgående vekslet til fuld balance på måltavlen. Jake Hansen stod umarkeret midt i slottet og kunne first-time pucken ind bag Simon Nielsen. 1-1, og et tydeligt signal fra Rungsted, der også måtte undvære Marcus Olsson til aftenens kamp.

To mål på godt tre minutter vidnede ikke om den store nervøsitet fra nogen af holdene, og særligt førstekæden med Morten Green, Jake Hansen og Mattias Persson voldte fortsat midtjyderne store problemer i egen zone. Pasningen fra Persson til Joachim Holten Møller fejlede intet, og Simon Nielsen måtte ud i en stor redning for at stoppe den puck.

Powerplay til gæsterne godt midtvejs i perioden, og et Herning-hold med plads til forbedringer i denne disciplin. En stærk indsats i midtzonen holdt gæsterne helt og aldeles fra fadet.

Kort efter var det så hjemmeholdet der kunne stille op i powerplay. Rungsted gjorde Herning kunsten efter og kun Thomas Andersen fik sendt en puck på mål.

Morten Green sendte en puck på stolpen, og selv samme Green havde et tomt mål at skyde efter kort efter. Herning ikke uheldige med 1-1 efter de første 20 minutter som ikke havde den dominans fra Blue Fox de fleste måske havde ventet.

Uskarpe Herning i front

Endnu en udvisning i den “dumme” kategori satte Blue Fox tilbage i bestræbelserne på en stærk start på perioden, men Rungsted smed muligheden væk da Jake Hansen fik to plus to minutter for en høj stok og usportslig optræden.

Godt tre minutters powerplay kastede et godt skud fra Markus Jensen af sig, men grundlæggende var det alt for lidt værterne fik skabt i så vigtig en kamp. Det lignede mere og mere en kamp hvor hver eneste scoring kunne være potentielt afgørende.

Midtvejs i kampen trak Christian Silfver en ny udvisning på gæsterne, og Markus Jensen var endnu engang tæt på. Muligheden blev større da også Christoffer Lindhøj gav Blue Fox et lille minut i tre mod fem, og så vågnede Herning omsider op i powerplay. Jan Dalecky kunne skøjte ind mod Lindskoug og den puck sad rigtig godt. 2-1 og en scoring der faldt inden den første udvisning udløb.

Langt fra en klassisk scoring i powerplay og Herning havde altså mere end svært ved at blive farlige. Udvisningerne skabte præcis den åbning kampen havde brug for, da anden periode havde udviklet sig til lidt af en stillingskrig.

Rævene skøjtede godt og derfor var det Rungsted som tog udvisningerne. Et glimrende eksempel på det var da Thomas Andersen susede forbi Vernace, og den store back måtte bruge ulovlige midler for at følge med.

Rungsteds arbejdsindsats i undertal skal dog også fremhæves i ligningen, men gæsterne havde brug for et mål og den opgave blev ikke lettere af de mange minutter i straffeboksen.

Lasse Lassen og Toni Kallela var præcis de to som publikum gerne havde set i en to mod en situation, og set i bakspejlet skulle Lassen have passet tilbage til den finske målsluger, som ganske givet havde sendt pucken i tomt mål.

Herning stod distancen

Tredje periode startede med en fremragende detalje fra Jan Dalecky. Lækker skøjteteknik kombineret med en portion held gjorde at tjekken lynede for anden gang fra en ellers helt umulig vinkel. Pucken ramte brystet på Brendon Nash på vejen i mål – sort uheld for gæsterne.

Ny hård pille at sluge for Peter Johanssons tropper, men en udvisning til tilbagevendte Anders Poulsen gav gæsterne en vigtig chance i powerplay. Decideret nøglesituation i kampen. Herning stod distancen, men missede også en stor chance for et breakaway da Poulsen igen betrådte isen.

En dum offside kostede en tre mod en situation for Blue Fox, mens en lidende Anders Poulsen humpede ud i boksen efter at have blokeret et slagskud. At Rungsted skulle længere frem på isen gav Herning gode betingelser for at slå deres giftige kontrastød, og både Lassen og Riku Pitkänen havde gode chancer for at afgøre kampen.

I stedet en udvisning til Lasse Duga og noget nær sidste udkald for Rungsted Seier Capital. Thomas Andersen med stor offervilje og gæsterne blev holdt nede på en enkelt afslutning på mål.

Morten Green fandt en fri Mike Vernace foran mål, men tæt under mål var det en svær afslutning og Simon Nielsen lukkede af. Passiv defensiv hos rævene tillod ellers gæsterne at spille sig frem til chancerne, men de helt åbne målchancer lukkede Blue Fox fint af for.

En længere spilafbrydelse grundet noget glas i Hernings zone gav Rungsted en time-out uden at bruge en. Kevin Lindskoug blev taget ud med over to minutter igen, men Herning kørte sikkert sejren i hus og er altså klar til finalen om Prins Henriks Cup.