Blue Fox arbejdede sig til smal sejr

(Kampreportage: Skrevet af Allan Kjeldsen i Kvik Hockey Arena) Linus Fagemo var for en stund tilbage på sin gamle hjemmebane – ligesom det i øvrigt var tilfældet for de tidligere Blue Fox-spillere, Andreas Søgaard og Morten Mathiesen.

Fremmødet – 972 tilskuere – var en anelse sløjt på denne tidlige oktoberaften, men ikke desto mindre var det tre vigtige point som stod på spil. Hjemmeholdet måtte regnes for favoritter til at vinde kampen, og mens man måske kunne forvente et tungt Herning-pres straks fra start, var det faktisk gæsterne fra Herlev som var mest nærgående.

Christian Vaagensø testede først Pisar med et knaldhårdt slagskud fra blå, og den store back viste såmænd også fremragende stokteknik, da han var tæt på at overliste Pisar med en fabelagtig styring.

Blue Fox vågnede så småt op til dåd, og Kyle Essery var mere eller mindre alene med Aaro Peltonen i to omgange, men canadieren var uskarp i begge tilfælde.

Spillet var usammenhængende og langt fra det niveau, som hjemmeholdet lagde for dagen i weekendens to storkampe mod SønderjyskE, og man fornemmede at en scoring kunne give kampen et løft. Den mulighed fik rævene da man to gange i rap kunne stille op i powerplay, og Daniel Nielsen viste vanlig kølighed i afslutningsøjeblikket og sendte en fræk afslutning på roden af stolpen.

Ellers virkede de fire minutters powerplay uden fantasi og vilje – i hvert fald en vilje som var mindre end hos et godt arbejdende Herlev-hold. En halvsløj periode endte uden scoringer og det kunne man ikke indvende det store imod.

Anden periode lagde ud i samme spor som den første var sluttet, og det var småt med nævneværdige chancer. Kristoffer Lauridsen tog en fin solotur og fik afsluttet med baghånden, og denne chance opstod ligesom de fleste andre efter en tilfældighed eller en enkeltmandspræstation.

En sådan chance tilfaldt også gæsternes Sonny Hertzberg, og hans slagskud fra blå strøg hele vejen imellem venner og fjender for til sidst at finde vej til krydset. Dermed var Herlev i front og lugtede nu for alvor en ”sensation” i det midtjyske.

Kampens næste mål faldt igen efter en tilfældighed da Martin Sagat opfangede en løs puck lige udenfor offensiv zone. Den til tider lidt udskældte slovak viste lækre hænder og satte med en smuk baghånd pucken op i nettaget uden chance for Peltonen.

Dermed bragte Blue Fox sig hurtigt tilbage i opgøret hvilket ikke var helt uvæsentligt mod et hårdt kæmpende Herlev-hold. En retur på et slagskud fra Daniel K Nielsen lå længe foran et tomt bur, men Sinisalo og Smithson stod nærmest i kø for at prikke den ind, og så løb chancen ud i sandet for rævene.

Martin Sagat og Mathias Mølgaard burde begge have scoret i det powerplay, som rævene fik tidligt i tredje periode, men en blanding af manglende skarphed og marginaler gjorde at målhornet forblev tavst.

Det gjorde den til gengæld ikke kort efter da Daniel K. Nielsen trykkede af fra blå. Et fladt skud som blev sendt lige tilbage i fødderne på Tomas Sinasalo, som dermed nettede for tredje kamp i streg. Efter at have overordentligt svært ved at bryde gæsternes defensiv ned vadede Blue Fox nu i chancer.

Et par fæle afbrændere blev det til, inden Kyle Essery endelig fik sit mål og hjemmeholdets tredje i kampen. Herlev var dog ikke slået endnu, og Toumas Muhonen brændte noget der lignede årets chance da han under én meter fra mål ikke fik ram på pucken.

Med lige under to minutter tilbage af kampen tog Mathias Mølgaard en udvisning i offensiv zone, og så kunne gæsterne lægge maksimalt pres på hjemmeholdet.

Fagemo ventede længe med at hive Peltonen ud, og den beslutning blev yderligere interessant, da Victor Backman med et velplaceret håndledsskud satte reduceringen ind med bare seks sekunder tilbage. Dermed løb gæsterne tør for tid og på en stærk tredje periode sørgede rævene for at pointene blev på heden.

Conny Strömberg fik debut hos Herlev og allerede på denne første aften i Metal Ligaen lykkedes det for den gamle pointræv at komme på tavlen. Han assisterede til Victor Backmans mål i slutfasen.