Blog: Efter lang optakt kommer det store Bjorkstrand-gennembrud

Bliver 2017/18-sæsonen Oliver Bjorkstrands gennembrudssæson i NHL? Ja, det kunne meget tyde på. Bjorkstrand har taget tilløb i flere år, og nu er han klar til at fyre en fremragende sæson af.

Allerede før sidste sæson spåede vi et Oliver Bjorkstrand-gennembrud i NHL. Han var succesrig i AHL-slutspillet sidste år, og meget tydede på, at Columbus var interesserede i at overføre hans succes til NHL.

Sådan gik det dog ikke. Blue Jackets klarede sig simpelthen for godt i 2016/17-sæsonen, så der blev aldrig for alvor brug for at kigge Bjorkstrands vej, selvom Oliver er en fremragende spiller. Det viste han, da han endelig fik chancen i slutningen af sæsonen.

Bjorkstrand indledte den forgangne sæson i NHL, men blev allerede efter tre kampe sendt ned på farmerholdet. Han fik et par kampe for Columbus i december, men blev først fra midten af februar en fast del af Blue Jackets-holdet.

Her scorede den 22-årige herningenser i to af sine første tre optrædener, og Bjorkstrand forblev en del af holdet i resten af sæsonen, hvilket også indebar spilletid i fem slutspilskampe mod Pittsburgh Penguins, som sendte Columbus på sommerferie.

Blue Jackets’ træner John Tortorella virker ganske tilfreds med sin danske wing, men Bjorkstrand får ikke noget foræret og skal gøre sig fortjent til at være en del af Columbus’ NHL-hold. Det gjorde han i slutningen af den forgangne sæson, og umiddelbart ser Oliver Bjorkstrand ud til at være fast mand, når den nye sæson begynder.

Der er blevet tyndet lidt ud på forwardsiden i løbet af sommeren. William Karlsson, Brandon Saad, Sam Gagner og Scott Hartnell er væk, og selvom de ikke alle er direkte konkurrenter til Bjorkstrand i kampen om istiden, så er Blue Jackets blevet lidt tyndere besat i offensiven.

Den russiske stjerne Artemi Panarin er kommet til, men han spiller venstrewing, mens Bjorkstrand er højrewing, så det øger som sådan ikke konkurrencen for danskeren. Den nuværende Blue Jackets-trup efterlader John Tortorella med et par forskellige muligheder for, hvordan han vil sammensætte sine to topkæder.

Meget skal ændre sig, hvis ikke Oliver Bjorkstrand spiller i Columbus’ første- eller andenkæde fra sæsonstart. Enten i førstekæden sammen med Panarin og en defensivt stærk center, hvor Brandon Dubinsky er oplagt.

Alternativt laver Tortorella to mere jævnbyrdige og balancerede topkæder. Det kunne være med Panarin, Alexander Wennberg og Josh Anderson i førstekæden, mens andenkæden så kunne bestå af Pierre-Luc Dubois, Nick Foligno og Oliver Bjorkstrand.

Bjorkstrand er en af de bedste målscorere, John Tortorella har i sin trup, og det er den karismatiske træner nok udmærket klar over. Derfor kan det blive meget giftigt for Blue Jackets på den lange bane at få herningenseren til at lykkes på NHL-niveau. Bjorkstrand skal nok få masser af muligheder i både fem mod fem-spillet og powerplay. Nu handler det bare om at udnytte dem.

Indtil videre står Oliver Bjorkstrand noteret for 21 point i 38 NHL-kampe. Han har scoret ti mål i verdens bedste ishockeyliga, og i den kommende sæson bliver det forhåbentlig og formentlig til mange flere.

82 grundspilskampe kan meget vel kaste omkring 45 Bjorkstrand-point af sig. Så vil gennembruddet være en realitet, og så har den målfarlige herningenser et solidt fundament at bygge videre på i de kommende sæsoner.