Blodpropper tvinger NHL-spiller til at stoppe

Foto: Bridget Samuels

Pittsburgh Penguins-forwarden Pascal Dupuis er blevet tvunget til at lægge skøjterne på hylden i en alder af 36 år. Det er et skrantende helbred, som betyder, at canadieren indstiller sin karriere med øjeblikkelig virkning.

Penguins, som Pascal Dupuis har spillet for sin 2008, oplyste tirsdag eftermiddag, at Dupuis efter råd fra holdets lægestab har ladet sig pensionere. Den rutinerede forward vendte i efteråret tilbage på isen efter at have siddet ude i næsten et år.

Pascal Dupuis blev sidste efterår ramt af en blodprop i den ene lunge, og faren for, at canadieren ville sætte sit helbred i fare ved at spille videre, var ifølge Pittsburgh Penguins’ holdlæge Dr. Dharmesh Vyas stor. Derfor har han valgt at stoppe nu, selvom blodpropperne ikke er vendt tilbage.

– Det handler udelukkende om min familie. Hvis det kun handlede om mig selv, eller hvis jeg havde en selvisk indstilling, så ville jeg nok stadig spille, siger Pascal Dupuis ifølge Penguins’ hjemmeside.

Pascal Dupuins nåede at spille 871 NHL-kampe. Det blev i alt til 409 point fra canadierens stav i verdens bedste ishockeyliga, hvor hans største triumf var Stanley Cup-titlen med Pittsburgh i 2009.

– Jeg har ondt af Pascal. Jeg har aldrig set en mand, der er mere stålsat på at spille og hjælpe sit hold. Desværre er vi nået til et punkt, hvor det ikke er i hans helbreds bedste interesse at lade ham gøre det længere, siger Penguins’ general manager Jim Rutherford.

Dupuins nåede at spille 18 kampe i denne sæson, hvor han noterede sig for to mål og to assists.

Se NHL.com’s interview med Pascal Dupuis her: