Blichfeld i hopla i det svenske J20-slutspil

Der var premiere på det svenske J20-slutspil i aftes og sædvanen tro, når der er svenske slutspil, er der danskere blandet ind. Således også på en god del af 16 mandskaber, der dyster om SM-guld i de kommende uger.

Der spilles bedst af tre-serier i ottendedelsfinalerne, og de nederst placerede hold fra grundserien har hjemmebane i den første kamp.

Det udnyttede et formstærkt Malmö-mandskab i den grad i aftes, da Färjestad blev blæst hjem til Karlstad. Malmö vandt sikkert med 6-2, og det var blandt andet på to scoringer af Joachim Blichfeld, den danske U18-landsholdsspillere, der har spillet hele sæsonen for J20-mandskabet i Malmö. Også Thomas Olsen var med i startopstillingen for skåningerne.

Växjö og Thomas Lillie går ind i slutspillet som 16. og lavestseedede, så derfor var det heller ikke en overraskelse at Smålandsklubben tabte 0-4 hjemme mod Linköping. Lillie med en redningsprocent på 90.

Kristian Jensen og Luleå havde heller ikke held eller dygtighed til at ryste favoritterne fra Skellefteå. Jensen var i førstekæden hos Luleå, der tabte ganske klart – 2-6 – til rivalerne i nord. Den bliver vanskelig at vende for Luleå.

Endelig var der danskeropgør i Skåne, hvor Rögle med Mathias From og Morten Jensen tog imod HV71 med Rasmus T. Andersson på holdet. Sidstnævnte tog bussen hjem med en sejr i bagagen, for Rasmus T. Anderssson og HV71 vandt med 4-2 i Ängelholm og dermed på kurs mod semifinalen.

Øvrige resultater:
Karlskrona-Frölunda 1-3
Södertälje-Brynäs 2-3
Leksand-Djurgården 2-1
Modo Hockey-AIK 3-4

Kamp to og tre spilles i morgen og lørdag.