Blackhawks fik ramt på hotte Kings

Mandag nat var der stormøde i NHL da de seneste fem års mestre stødte sammen i United Center i Chicago. Hjemmeholdet Blackhawks tog sejren på 4-2 over de ellers ultrahotte Los Angeles Kings, som pt. indtager førstepladsen på NHLs powerrankings.

Blackhawks kom fint fra land og bragte sig i front, da Ryan Garbutt og Jonathan Toews kom afsted i en 2-mod-1 og sidstnævnte kynisk satte pucken i nettet.

Kings fik dog vendt kampen på hovedet inden første periode sluttede og førte således 2-1 efter de første 20 spillede minutter, efter de fik mål fra Alec Martinez og Anze Kopitar, begge mål med oplæg fra backen Jake Muzzin.

Stærk tredje periode af hjemmeholdet
Anden periode var målløs, dog stadig med en del åbne chancer, så Blackhawks skulle ud og finde nogle ekstra kræfter for at komme tilbage i kampen.

Hjemmeholdet fik en smule hjælp i starten af tredje periode, da Patrick Kane uhindret kunne få lov at glide ind i zonen og lægge en puck højt ind mod mål. Den fik lov at gå hele vejen, Kings keeper Jonathan Quick så ikke helt godt ud.

Kings dominerede kampen igennem med tungt fysisk spil og det fortsatte i tredje periode, hvor de tilmed vandt skudstatistikken med 19-12.

Blackhawks var dog skarpere end udeholdet og satte to scoringer i den sidste halvdel af tredje periode og vandt dermed kampen. Målene kom fra Teuvo Teravainen og Artem Anisimov i undertal.

En flot skalp til mestrene, der dermed fik sat en stopper for ellers flot stime af Kingsholdet.

Hansen-scoring satte Canucks igang
Der to kampe yderligere i nat og i den ene, var der et dansker-mål at lune sig på, da Jannik Hansen scorede til 1-0 for sit Canucks i hjemmekampen mod Philadelphia Flyers.

Flyers fik godt nok mål fra deres store stjerne Claude Giroux til 1-1 i starten af anden periode, men det hjalp ikke meget da Canucks scorede tre gange efterfølgende og dermed tog en sikker sejr på 4-1.

I Toronto fik Maple Leafs en tiltrængt sejr hjemme over ellers formstærke Dallas Stars. Sejren kom til at lyde på 4-1 på trods af at udeholdet vandt skudstatistikken med hele 44-26.

Maple Leafs fik en stor kamp fra James Riemer i målet som havde hele 43 redninger i kampen. Derudover scorede Joffrey Lupul de to afgørende mål til 2-1 og 3-1 i løbet af anden periode.

Nattens resultater:
Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 4-1
Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 4-2
Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 4-1

Highlights fra Kings-Blackhawks-duellen her: