Bjorkstrand i problemer i Graz

Todd Bjorkstrand er i problemer i Graz 99ers, hvor den tidligere så succesfulde Blue Fox Herning-træner er i gang med sin anden sæson. I fjor forpassede han lige nøjagtig slutspillet på marginaler i den traditionsrige klub, men en ny sæson gav Bjorkstrand muligheden for at bygge sit eget hold op – og det må man sige, at han har gjort.

Ifølge transferlisten på Eliteprospects.com har Todd Bjorkstrand hentet hele 20 nye spillere ind til sin aktuelle trup – heriblandt de to danskere Sebastian Dahm og Morten Poulsen.

Lige netop de to har begge været succeser. Morten Poulsen er pt. topscorer i klubben med fem point, mens Sebastian Dahm har spillet samtlige seks kampe og ligaens fjerdebedste redningsprocent. Også de tidligere danske ligabekendte Sabahudin Kovacevic (Herning) og Victor Panelin-Borg (Aalborg) spiller for Todd Bjorkstrand.

Trods danskernes succes har Graz 99ers problemer i tabellen, hvor klubben for øjeblikket ligger sidst med fire point i seks kampe. Graz har endnu ikke vundet en hjemmekamp, og senest dukkede blot 1720 tilskuere op, da Bjorkstrands mandskab tabte 1-2 hjemme til HC Innsbruck.

Derefter har Graz tabt to kampe i Znojmo og Linz, og fredag er der i den grad skæbnekamp i ”bunkeren” i Linz, hvor Graz 99ers tager imod næstsidst i tabellen, Olimpija Ljubljana. Det ligner umiddelbart også en uhyre vigtig kamp for Bjorkstrand som coach og hans sammenbragte flok, der har haft problemer med at score mål i løbet af sæsonen. Og på de sociale medier raser tilskuerne mod træner, ledelse og holdet generelt.

Fremgang er tiltrængt for danskerne og ikke mindst træner Bjorkstrand i Graz.