Bjorkstrand færdig i Graz 99ers

Så gik den ikke længere for Todd Bjorkstrand i Graz 99ers i den bedste østrigske liga, EBEL. 1-5-nederlaget mod Vienna Capitals og ikke mindst en elendig indsats, fik ledelsen i den østrigske klub til at fyre den tidligere Blue Fox-mestertræner.

Bjorkstrand overtog Graz-klubben i fjor og var få minutter fra at føre 99ers i slutspillet. I indeværende sæson skiftede han stort set hele holdet ud – 20 nye spillere kom ind i truppen – og genopbygningen lykkedes altså på ingen måde, for Graz har spillet skidt i hele sæsonen og ligger på en sidsteplads.

Fansene er udeblevet, og på de sociale medier er tålmodigheden – både den saglige og den usaglige af slagsen – for længst sluppet op med Bjorkstrand. Og nu fulgte ledelsen altså trop og fyrede amerikaneren.

Todd Bjorkstrand afløses af sloveneren Ivo Jan, der går fra assistent til cheftræner, ligesom en anden assistent, finske Teppo Kivelä, ligeledes bliver i trænerteamet. Kivelä er i øvrigt tidligere Herning-spiller.

Graz’ to danskere, målmand Sebastian Dahm og forwarden Morten Poulsen bliver i Graz, der altså i morgen snører skøjterne til en ny fremtid uden den mand, der ellers var udset til at opbygge noget stort i klubben, der altid har kæmpet mod kaos, dårlig økonomi og mestendels i den nederste del af den østrigske bedste række.

Det blev altså ikke Todd Bjorkstrand, der kunne puste nyt liv i “bunkeren” i den traditionsrige østrigske ishockeyby.