Binderup hyldede holdet og holdet bag holdet

Mesterskaber er som oftest en historie om en gruppe, der finder sammen om et fælles mål og opfylder det til sidst. Esbjergs Michael Binderup var lykkelig og ikke sen til at lovprise det sammenhold, som har været en fællesnævner for Energy-mandskabet.

– Vi har ramt en fantastisk gruppe i den her sæson. Det er meget muligt, vi ikke har været perlevenner alle sammen, og det kan godt være, vi skyder lidt efter hinanden til træning for sjov, men i kampene har vi stået sammen. Jeg har sjældent oplevet noget lignende, sagde Michael Binderup en times tid efter at guldet var hjemme i aftes.

– Der har været taler før kampe, hvor folk virkelig har tænkt over, hvad de vil sige og som har ramt meget, meget dybt, og nu fejrer vi det største man kan opnå med dem, man allerhelst vil fejre det med.

– Familie, koner, kærester, holdkammerater og ikke mindst holdet bag holdet. Om nogen er det dem, der har fortjent det mest. De gør ALT for os spillere, siger Michael Binderup.

Han er oprindelig opdraget i ishockey, men ville godt vove at kalde sig “Esbjerg-dreng” efterhånden. Han har været i klubben siden 2007.

– At vinde med Esbjerg er fantastisk, surrealistisk og vanvittig fedt. I sidste års finale var vi mange danskere, der ikke havde stået i situationen før og hvor man måske bare tænkte, “at det var fedt at være der.” I år er der ikke nogen, der har stillet sig tilfreds før endemålet. ALLE har budt ind.

– Der har været folk, der er kommet ind fra sidelinjen og bare har budt ind. Der er så mange fede gutter her, det har været en holdpræstation – og derfor står vi her i dag, sagde Binderup, inden han skulle videre ind og feste på isen.