Bettman fortsætter som NHL-kommissær

Foto: Bridget Samuels

Gary Bettman fortsætter som NHL-kommissær indtil han runder 70 år. Det er en realitet, efter at amerikaneren har forlænget sin aftale med NHL, så han står i spidsen for ligaen til og med 2021/22-sæsonen.

Flere nordamerikanske medier – heriblandt TSN og Sportsnet – erfarer, at Gary Bettman har sat sin signatur på en ny aftale med NHL. Den nye aftale betyde, at han vil fortsætte med at bestride den magtfulde kommissær-post indtil sommeren 2022.

Til den tid vil 63-årige Bettman næsten have stået i spidsen for verdens stærkeste ishockeyliga i 30 år. Den ofte udskældte amerikaner blev ansat i december 1992, og han har officielt været chef for ligaen siden 1. februar 1993.

NHL er vokset markant under Gary Bettmans ledelse. Ligaen er blevet udvidet med fire hold siden han trådte til, og endnu et par nye hold kan være på vej i de kommende år. NHL’s omsætning er steget fra at være $400 millioner om året, da Bettman overtog kommissær-posten, til i dag at ligge på astronomiske $4 milliarder om året.

Gary Bettman har en fortid i basketball-ligaen NBA’s organisation, og han er kendt for at være en hård negl, som ikke skyer mange midler for at få beslutninger trumfet igennem. Det har blandt andet medført tre lockouts i hans tid som NHL-kommissær.

Bettmans nye aftale med NHL står altså til at udløbe i 2022. Det er samme tidspunkt, som den nuværende overenskomst mellem klubberne og spillerne udløber, og det ventes, at en ny lockout kan opstå før 2022/23-sæsonen. Skulle det komme så vidt, ser det dog ud til at blive en ny kommissær, der skal lede forhandlingerne. Med mindre Gary Bettman udskyder sin pension.