Baus klassemål reddede Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital 4-2 (1-0,1-2,2-0) Frederikshavn var på ingen måde overbevisende i aftenens hjemmekamp mod Rungsted, men da kampen skulle afgøres, trådte Mathias Bau til med to scoringer og viste den individuelle klasse, der afgør playoff-matcher.

Den lange mand med rødderne i Rødovre scorede to gange i tredje periode, da kampen var på kanten i slutfasen.

Først tørrede Bau totalt Nicolai Weichel med et smart træk og leverede efterfølgende en perfekt afslutning, og kort efter scorede han kampens sidste mål med et gedigent smæk af et skud i powerplay.

Klasse af Bau og lige det, der skulle til for et tøvende nordjysk hold i aften. 4-2-sejr og 3-0 i kampe. Det ligner en semifinale for favoritterne.

Frederikshavn startede bedst ud og fik godt fat i gæsternes zone i de første minutter, hvor Michael Clemente i Rungsted-målet tilsyneladende stille og roligt blev skudt varm.

Clemente kom habilt ind i kampen, og da Rungsted lige havde overstået starten, begyndte gæsterne at vise sig i offensiv zone.

Især kæden med Saarinen, Green og Røndbjerg fandt gode offensive takter frem, og der var gode muligheder til både Saarinen og Røndbjerg på glimrende fremstød. Gæsterne kunne snildt have været foran, men i stedet var det frederikshavner-backen Mads Larsen, der scorede kampens første i mål.

Små fire minutter før pausen fandt Adam Miller Mathias Bau med en dyb og velovervejet pasning. Bau stødte pucken videre til en fremstormende Mads Larsen, der på glimrende vis satte pucken op i målhjørnet.

Det var ganske underholdende i første periode, hvor også kæden med Rosenthal og Kangasniemi også havde et par gode forsøg, mens Robin Bergman ramte stolpen fra en spids vinkel. De 20 minutter kunne sagtens have givet en kasse eller to mere.

Skøn åbning på anden periode med to fine mål. Først fik Rungsted endelig kapital af deres gode muligheder, da Jonas Røndbjerg tæt under mål slog en fiks og hurtig baghånd under George Sørensen, der knapt nåede at reagere. 1-1, men kort efter Colin Vock op langs venstre og en ligeså fin afslutning som Røndbjerg.

Det var fra en spids vinkel og den sad millimeterpræcist i nærmeste hjørne. Det er normalt et sted, hvor en målmand skal dække, men kredit også til Vock for at hænge pucken perfekt op i gardinet.

2-1-målet til White Hawks fik ikke gæsterne til at bakke. Til gengæld jagtede Rungsted udligningen hårdt og skabte flere gode muligheder. Bedste muligheder kom til Kangasniemi og Rosenthal, der begge var uhyre tæt på i samme spilsekvens.

I den anden ende kom Mark Müller frem til en god afslutning, da han stødte med frem og hamrede et skud lige i brystet på Clemente.

I det hele taget vekslede kampen godt, og Rungsted sendte hjemmeholdets publikum i chok blot tre sekunder før periodens afslutning med et blændende angreb. Morten Green igen som regissør, sendte pucken diagonalt ind i zonen, hvor den ramte Joachim Holten Møller.

Han viste eminent overblik, passede til Saarinen, der slog den ind bag Sørensen i White Hawks-målet. Fortjent 2-2-udligning og 20 gyserminutter tilbage.

Det var højdramatisk i begyndelsen af tredje periode, hvor Jacob Dahlström og Erik Hjalmarsson jagtede en løs puck og begge væltede ned over George Sørensen i hjemmeholdets mål.

Sørensen kom sig igen, så rystet ud, men var alligevel i stand til at snuppe et stærkt Ossi Saarinen-forsøg efter et langt Rungsted-pres.

Kort efter sendte samme Sørensen en perfekt pasning op langs isen til Colin Vock, der passede videre til Mathias Bau.

Den lange mand viste sin landsholdsklasse ved fuldstændig at tørre Nicolai Weichel med et fikst træk og derefter smed Bau såmænd skiven op i fjerneste målhjørne. Smuk detalje.

Kampens første udvisninger faldt først sent i kampen. Rungsted fik muligheden, da Thomas Søndergaard røg ud efter 48 minutter, men fik aldrig helt sat ordentligt op, og da gæsterne efter 54 minutter røg i dobbelt undertal, var det i stedet Bau og effektivt frederikshavner-powerplay, der slog til.

Rungsted havde ikke kræfter i slutfasen, men gæsternes spillere vil ærgre sig på vej hjem i bussen. Den kamp havde mere potentiale i sig for Per Holten Møllers og Olaf Ellers mandskab, og med lidt mere skarphed i begge ender, havde Rungsted stjålet den nødvendige udesejr.