Asperup matchvinder i tæt affære mod Frederikshavn

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 3-2 (1-1, 0-1, 2-0): Søndagshockey i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at bygge videre på fredagens sejr i Odense. Gæsterne i jagt på sejr efter seneste nederlag ude til Herning.

Matchen var tæt hele vejen igennem og med gode forsøg i begge ender. Rødovre blev imidlertid den største af de to hold, da Kim Johansson og Matthias Asperup scorede i de sidste 20 minutter og dermed vendte kampen. Tre point til Rødovre – og frederikshavnerne må rejse tomhændet hjem.

Rødovre med en rigtig god indledning på kampen. Steffen Klarskov Nielsen og Riku Pitkänen med forsøg på Tadeas Galansky, der reddede i begge omgange. Stefan Ridderwall var tilbage i Rødovres mål til dagens kamp, og også han var klar i målet ved gæsternes første afslutning.

Første powerplay tilfaldt Rødovre, men det var ikke meget, hjemmeholdet spillede sig frem til i de to minutter. Frederikshavn stod stærkt i egen zone og levnede ikke Rødovre tid og plads til at få sat spillet op.

Frederikshavn dominerede spillet efter åbningsmålet, men der var langt mellem de største afslutninger. Generelt set var første halvdel af første periode uden poleret spil og lækkerier. Lidt søndags-stemning over begivenhederne.

Gæsterne fik chancen i overtal, men på trods af ellers udmærkede to minutter blev det ikke til scoringer for Jan Pasanens mandskab. I den anden ende var Matthias Asperup millimeter fra at kunne score, men god redning af Tadeas Galansky. Evan Jasper fik stor chance for Frederikshavn kort efter.

Med lidt over fire minutter til pause faldt første scoring i matchen. David Suvanto skød fra distancen, og få meter fra mål styrede Edgars Treijs pucken forbi Galansky, der var kørt ud af sit målfelt. Flot mål og 1-0.

Kun tre minutter senere udlignede Frederikshavn til 1-1. Mathias Mølgaard fik skrabet pucken over stregen fra en position tæt under mål. Stefan Ridderwall virkede stærkt utilfreds med godkendelsen af målet, men dommerne afviste hans appel. Spillerne skøjtede til pause med uafgjort på måltavlen.

Chancer i begge ender fra begyndelsen af anden periode. Et længere spilstop efter fem minutter, da Frederikshavns Christopher Frederiksen blev sendt i isen efter et sammenstød på åben is med Mads Eller. Eller blev sendt i bad med en ’checking to the head’, mens Frederiksen måtte hjælpes af isen.

I det efterfølgende powerplay fik gæsterne hurtigt sat spillet op. Og det gav pote. Efter 1:20 minutter hamrede Mads Larsen pucken ind fra distancen. Nydelig afslutning, hvor pucken gik forbi alle spillere foran mål. I den resterende del af overtallet var der enkelte småforsøg på Stefan Ridderwall, men Rødovre slap for yderligere imod-mål.

Frederikshavn havde farligt forsøg ved Santeri Suistio, men stor redning af Stefan Ridderwall. I den anden ende fik Rødovre annulleret et mål ved Kim Johansson, men dommerne afslog scoringen og sendte i stedet Riku Pitkänen ud i to minutter holding. Stor utilfredshed i Rødovre-lejren. Hjemmeholdet fightede for at holde gæsterne væk fra forsøg, og det lykkedes fint for Magnus Bogrens tropper.

Tre minutter før pause fik Rødovre powerplay. Straks efter faceoff trykkede Jonas Sass af fra højre, men Tadeas Galansky diskede op med en feberredning. Kort efter blev det fire mod fire, og i dette spil havde David Suvanto den største mulighed, da han forsøgte at styre en puck tæt under mål. Rødovre med et par stærke minutter mod pausen, men stillingen var 1-2 efter 40 minutter.

Fin intensitet fra første færd i sidste periode med flere spilvendinger og god energi. Rødovre i tydelig jagt på udligningen, men Frederikshavn bidrog også til tempoet.

Stefan Ridderwall blokerede efter syv minutter efter en lang spilsekvens uden stop. Det var småt med chancerne, men underholdende hockey for de små 800 tilskuere – herunder de 20-30 medrejste supportere fra Vendsyssel.

Frederikshavn i overtal halvvejs i perioden, men hjemmeholdet holdt modstanderne på ydersiden. I stedet røg Matthias Asperup af sted i en breakaway, men han sendte pucken på Galanskys ene benskinne. Stor fejl på offensiv blå linje af gæsterne, der således ikke blev omsat til mål af Rødovre.

Længere spilstop med syv minutter igen, da en af linjedommerne kom galt af sted efter et sammenstød med en spiller. Han måtte hjælpes af isen, og kampen fortsatte med én linjedommer.

Rødovre med masser af puck, og det blev omsat med 6:37 tilbage på uret. Kim Johansson fik en pasning tilbage i isen, og Rødovres nye svensker slyngede resolut pucken op i nettaget fra kanten af slottet. Flot scoring og 2-2.

Arenaen brød ud i stor jubel, da Matthias Asperup hamrede pucken ind fra halvdistancen med 1:23 tilbage. Tadeas Galansky nåede ikke at reagere, og så blafrede netmaskerne. 3-2 til Rødovre – og Frederikshavn satte nu et sidste forsøg ind ved trække målmanden ud.

Frederikshavn nåede ikke at udligne, og så kunne Rødovre række armene i vejret sammen med fansene efter en smal sejr på 3-2. Flot comeback af de rødblusede, der vendte kampen i tredje periode. Og flot comeback til Stefan Ridderwall, der lukkede flot af i flere situationer.