Asperup afgør nervepirrende rivalopgør i straffe

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 4-3 STR (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0): To dage til nytår, fredag aften og et vaskeægte rivalopgør. Der var med andre ord lagt op til nogle underholdende timer i Rødovre Skøjte Arena, hvor de to store sjællandske rivaler bød hinanden op til hockey efter nederlag i seneste runde.

Det blev en tæt og nervepirrende match med Rungsted som det bedste mandskab i de første halvdel af kampen. Rødovre kom herefter bedre med, og tredje periode blev en sand gyser. Afgørelsen faldt i straffeslag, og her slog Matthias Asperup til i syvende runde. To point til Rødovre – ét til Rungsted.

Den mangeårige Rødovre-kaptajn Michael Smidt hyldet inden kampen, da han tilslutter sig et fornemt selskab på klubbens væg over legender. Og så blev der sat sæsonrekord med 1.930 tilskuere i arenaen.

Mattias Persson havde godt forsøg efter et minut, og Rungsted vedholdt pucken i Rødovres zone i kraft af et tidligt powerplay. Rødovre-keeper Gasper Kroselj og holdkammerater holdt gæsterne fra store chancer.

En Rødovre-fejl i egen zone gav frit lejde for Jake Hansen, men Kroselj vaks i buret med den ene benskinne. Kort efter var kaptajn Morten Andreasen inde med en afslutning tæt under mål, men også Kevin Lindskoug var klar i aften.

Første scoring i matchen faldt efter syv minutter, da Emil Oliver Christensen udnyttede en perfekt tværpasning fra Gustav Green, og så stod der 0-1. Rødovre passive i forsvaret, og Gasper Kroselj prisgivet i målet.

Få afslutninger i minutterne hen over midten af perioden, men med Rungsted som det spildominerende hold af de to ærkerivaler. Begge hold i øvrigt uden flere spillere. Rødovre kunne mønstre tre fulde kæder, mens gæsterne havde et par flere spillere at ’skyde’ med i fjerdekæden. Mads Eller, der udgik mod Aalborg, var ikke blevet klar til i aften.

Rødovre fik efterhånden bedre fat, og det resulterede også i en udligning med godt fire minutter til pause. Anders Schultz sendte pucken det sidste stykke over stregen efter et skudforsøg fra Sebastian Bergholt, som Kevin Lindskoug ikke fik blokeret.

Godt halvandet minut senere bragte Rungsted sig på 1-2. Nikolai Gade modtog pucken i højre side, og få meter fra mål sendte han fluks pucken op i det nærmeste hjørne. Flot udnyttet, og så var gæsterne og de medrejste fans atter foran.

Perioden ebbede ud efter 20 minutters spil i et moderat tempo, der sagtens kunne få et nøk opad i de næste perioder. Der var lagt op til fest i aften – masser af tilskuere og forventningsfulde røster rundt om i Rødovre Skøjte Arena.

En rodet begyndelse på anden periode, hvor Rungsted fortsatte spildominansen i de første minutter. Men alligevel var det Rødovre, der scorede først, da Nicklas Carlsen sendte en milliemeter-præcis pasning skråt bagud til Matthias Asperup, der kort for mål huggede pucken op i det korte hjørne. Kevin Lindskoug uden chance, og så var stillingen 2-2.

Stillingskrigen hærgede herefter i en tæt kamp, hvor tempoet så småt begyndte at stige i takt med minutterne. Christoffer Lindhøj med godt forsøg, hvor pucken faldt ud ved målstregen, men Rødovre fik clearet. God mulighed til Peter Johanssons tropper.

Rungsted i sit andet powerplay midtvejs i kampen, og her bød Emil Oliver Christensen ind med bedste forsøg, men Gasper Kroselj skred flot ind. Nærmere kom gæsterne ikke i de to minutter.

Gasper Kroselj i endnu en stor redning, da han halvliggende på isen sparkede benskinnen ud på Marcus Nielsens forsøg langs isen.

Robin Bergman blev spillet alene igennem på offensiv blå linje med fire minutter til pause, men han sendte pucken på overliggeren, og gummiskiven røg efterfølgende ud af spil. Kæmpe chance til Rungsted, der fandt hullet mellem to Rødovre-backer.

Morten Andreasen ud i to minutter kort før pausen, og Rungsted fik lagt et tungt pres, men uden at kreere den helt åbne chance. Kroselj tog et par forsøg fra distancen, og hjemmeholdet appellerede flere gange for fastholdelse af spiller ved banden.

Rødovre i sit første powerplay i begyndelsen af tredje periode, og der blev til et par gode forsøg, men ikke nogen der for alvor truede Kevin Lindskoug i målet. Udmærket fart i spillet, men Rungsted samtidig med stærk fight i undertal.

Rungsted tæt på efter seks minutter, men Nikolaj Rosenthal overplacerede sit skud fra midten af slottet.

Kort efter fik hjemmeholdet en ny chance i overtal, og er blev for alvor kæmpet fra begge holds side i de to minutter. intensiteten i nærkampene steg, og Anders Schultz var millimeter fra at bringe Rødovre i front.

Nyt powerplay til Rødovre minuttet efter, men heller ikke denne gang fik hjemmeholdet passeret Kevin Lindskoug trods flere skud fra distancen. I stedet udnyttede Rungsted en Rødovre-fejl foran Gasper Kroselj, da tilbagevendte Robin Bergman fangede pucken og sendte den i det lange hjørnes netmasker. 2-3 med otte minutter igen.

Et kanonslag blev fyret af i Rødovres fanafsnit ‘Sumpen’ kort efter, og dommerne måtte konversere krotvarigt. Kampen fik lov at fortsætte, selv om speakeren flere gange havde henstillet til publikum om at opføre sig ordentligt og ikke kaste ting på isen.

Rødovre lagde et stort pres på Rungsted efter seneste scoring, og det afstedkom et dobbeltforsøg til Andrey Chistyakov. Store redninger af Kevin Lindskoug.

Rungsted fik også to minutter i powerplay, men gæsterne fik aldrig etableret spillet og agerede i en afventende position.

Morten Green var næste spille til at skøjte mod straffeboksen, og så faldt næste scoring. Rødovre satte spillet op, og så kunne Jannik Karvinen hamre pucken ind fra venstre i slottet. Kevin Lindskoug nåede ikke at reagere. 3-3 på måltavlen med tre minutter igen.

Stillingen holdt den ordinære tid ud, og så var det tid til overtid. Jake Hansen slap alene igennem efter et minut, men Gasper Kroselj havde luret forsøget mellem benene. Gode muligheder på begge målmænd i resten af overtalsperioden – især på Gasper Kroselj.

Aftenens vinder skulle således findes på straffeslag, og her skulle vi helt ud i syvende runde, før afgørelsen faldt. Matthias Asperup scorede, og da Robin Bergman brændte sit forsøg, røg ekstrapointet til Rødovre.

Jublen brød ud i en feststemt arena efter en tæt og spændende kamp, der kunne gå begge veje; masser af afslutninger på de to målmænd. Kampen kunne måske mangle lidt i intensitet, men det blev klart bedre i takt med minutternes fremskred.