Andreasen og Bulldogs mødes i byretten

Foto: Jan Korsgaard

Konflikten mellem Morten Andreasen og Odense Bulldogs spidser til i en sådan grad, at parterne nu skal mødes i byretten. Det skriver Ekstra Bladet.

Kort fortalt er sagen den, at den tidligere landsholdscenter har kontrakt med fynboerne, der i maj meddelte Andreasen, at han ikke er en del af truppen mere.

Morten Andreasen er blevet i Odense – og er med egne ord forsøgt frosset ud af klubben – hvor han for øjeblikket spiller på Odense IK’s hold i 1. division.

– Jeg har valgt at spille som professionel og skrevet kontrakt ud fra den forudsætning, at jeg skal spille på eliteholdet i den organisation, jeg har skrevet kontrakt med. Nu spiller jeg på et delvist amatørhold, der træner sent om aftenen.

– Jeg føler mig snydt og mener ikke, at de kan tillade sig det i forhold til min kontrakt, siger Morten Andreasen til avisen.

Odense Bulldogs’ sportslige ansvarlige, Henrik Benjaminsen siger til Ekstra Bladet:

– Det er meget naturligt, når du har en spiller, du ikke ønsker at gøre brug af. Så skal han heller ikke være på holdet. De fire kæder var fyldt op. Der var ikke plads.

Han kan ikke nikke genkendende til begreber som “frosset ud”:

– Jeg ved ikke, hvordan vi gør livet surt for ham. Han får jo sin løn og de rettigheder, han har i sin kontrakt. At han ikke spiller elite ligger jo i, at han ikke er en del af holdet længere. Det vil for os være yderst problematisk at have en spiller, der ikke er en del af holdet, til at træne med.

– Så det er ikke noget med at presse ham ud. Bliver han 1. division sæsonen ud, får han det fulde beløb. Vi har nogle kontraktlige forpligtelser, og dem lever vi 100 procent op til, siger Henrik Benjaminsen.

Parterne er stærke uenige i, om det tilbud, Odense har givet Morten Andreasen i forhold til at komme ud af kontrakten, er godt eller skidt.

Og nu mødes parterne altså i byretten, hvor der skal tages stilling til om, hvorvidt Bulldogs har misligholdt kontrakten. Her får Morten Andreasen bistand af DEF (Danske Elitesportsudøveres Forening).