Andersen: Verdensklasse, men ingen mirakelmager

Foto: Jan Korsgaard

I går blev det endeligt officielt via Danmarks Ishockey Union, at Frederik Andersen kommer forbi Danmark og spiller VM i de kommende uger. Men Frederik Andersen er ikke nogen mirakelmager. 

Det er holdet, der skal løfte de rød-hvide fremad, understreger sportschef Jesper Duus i en pressemeddelelse.

– Der er ingen tvivl om, at vi får en verdensklassemålmand ind på holdet, og at Frederik er virkelig forstærkning for os. Det har han efterhånden bevist gennem flere sæsoner i NHL, senest i sine to sæsoner i Toronto, hvor han har været blandt holdets vigtigste spillere, siger sportschef i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

– Samtidig skal vi ikke glemme, at ishockey er et holdspil. Frederik er ikke kommet for at præstere mirakler, men for at være en del af et hold og gruppe, der skal løfte os i turneringen. Vi kommer ind i gruppespillet med et stærkt målmandsteam, og det er ikke nødvendigvis sikkert, at Frederik skal stå alle syv kampe i det hårde program, tilføjer Duus.

Det danske målmandsteam kommer til at bestå af Sebastian Dahm, George Sørensen, mens Simon Nielsen træner med indtil Andersen er fløjet ind.

Frederik Andersen fik sin NHL-debut i sæsonen 2013/14 for Anaheim Ducks, hvor han spillede i tre sæsoner. I 2014/15 var han med helt fremme i Conference Finalen (semifinalen i NHL), hvor han sammen med holdkammeraterne tabte til de senere Stanley Cup-vindere fra Chicago.

I sæsonen 2016/17 skiftede han til en af verdens største klubber, Toronto Maple Leafs. To gange har han været med til at føre holdet i slutspillet, i denne sæson blev det til et første runde-nederlag over alle syv kampe mod Boston Bruins.

Med 38 sejre i grundspillet i denne sæson blev Frederik Andersen den mest vindende målmand i den kategori i historien i Toronto. I 2015/16 delte han William M. Jennings Trophy – ligaens bedste redningsprocent for et målmandsteam – i NHL sammen med John Gibson.

Frederik Andersen har desuden adskillige hædersbevisninger fra både den danske og svenske liga på sit cv, og har spillet 70 landskampe for Danmark. Han var senest med på landsholdet ved OL-kvalifikationen i Minsk. Hans seneste VM var helt tilbage i 2012.