Andersen-konkurrent kåret til månedens rookie i NHL

Foto: Bridget Samuels

John Gibson har spillet fantastisk i Anaheim Ducks-målet i de kommende uger, hvor han har presset sig foran danske Frederik Andersen i kampen om spilletid. Nu er amerikaneren blevet hædret for sine flotte præstationer.

NHL kårede mandag 22-årige Gibson som månedens rookie i december. Her spillede den talentfulde målmand en række store kampe i Anaheim-målet, hvor han tog over som førstemålmand, da Frederik Andersen blev ramt af influenza i slutningen af november.

John Gibson spillede ti NHL-kampe i december, og det lykkedes ham at føre Ducks til sejr i halvdelen af dem. Amerikaneren holdt målet rent tre gange i de ti optrædener, og han lukkede gennemsnitlig kun 1,62 mål ind per kamp. Derudover blev det til en redningsprocent på 92,9 i julemåneden.

Gibson vandt titlen som den bedste rookie i december foran Chicago Blackhawks-forwarden Artemi Panarin, Buffalo Sabres-stortalentet Jack Eichel, Tampa Bay Lightning-centeren Jonathan Marchessault og Philadelphia Flyers-backen Shayne Gostisbehere.

Det var tredje gang i sæsonen, at NHL kårede månedens bedste rookie. I oktober vandt Edmonton Oilers’ Connor McDavid titlen, mens hæderen i november gik til Detroit Red Wings’ Dylan Larkin.