Andersen: Ingen bortforklaringer

Mens finske Pekka Rinne i Nashville-målet spillede en fremragende kamp for Predators og blev kåret som 1st star i duellen mod Anaheim og Frederik Andersen, var danskeren i det andet mål i noget af en nedtur – han lod to dumme mål gå ind, reddede kun syv af de første 10 skud, og blev skiftet ud efter 26:13 minutter.

En kamp, hvor Frederik Andersen var langt, langt under sig normale niveau, hvilket han også selv erkendte overfor Orange County Register, den lokale avis, der følger Anaheim Ducks tæt. Nashvilles mål til 2-1 var et regulært drop af Andersen, da James Neal skød harmløst fra blå linje.

– Han skød bare, og jeg ved ikke, hvad der skete. Pucken kom på og gik gennem mine ben. Om pucken skiftede retning? Måske en smule, men det skal ikke være nogen bortforklaring. Det var bare et skuffende mål, konstaterede den store dansker, der måske tabte lidt terræn i målmandskampen med Anton Khudobin.

– Han (Frederik) var bare ikke særlig skarp. Så simpelt er det. Hans kropssprog ved det tredje mål (som Miika Salomaki scorede efter 26:13) var ikke særlig godt. Det var, hvad der skete, konstaterede Anaheims head coach, Bruce Boudreau efter kampen.

Anton Khudobin kom ind og holdt buret rent for Anaheim i resten af kampen og reddede 11 skud. Anaheim vandt skuddene med hele 40-21, men tættere på end Mike Santorellis 2-3-reducering efter 45 minutter kom Ducks altså ikke.