Anders Koch fortsætter endnu en sæson i Esbjerg Energy

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

Anders Koch blev kåret som årets unge spiller i Metal Ligaen i 2017/18-sæsonen, men var måske ikke så markant i den netop afsluttede sæson, hvor andre Esbjerg-backer “shinede” mere end 21-årige Koch, hvilket han også selv erkender i den pressemeddelelse, klubben har sendt om, at han har forlænget endnu en sæson med Energy.

– Jeg er lidt træt af den tidlige exit, som Energy-holdet og jeg havde i sidste års slutspil. Det er mit mål, at både jeg selv og holdet skal gøre det bedre i den kommende sæson. Men vi må jo se, hvad fremtiden bringer, forklarer Anders Koch:

– Jeg synes som sagt hverken, at mit eller holdets spil var optimalt sidste år og den sidste sæson var vel blandt de personligt dårligste og mest skuffende som jeg har spillet. Det har jeg mod på at forbedre og arbejdet herpå er startet, for både jeg selv og holdkammeraterne.

 Anders Koch er født og opvokset i Esbjerg. Han startede i Esbjerg Ishockey Klub og debuterede i Metal Ligaen for Energy i sæsonen 2014/2015, og den 188 cm høje vestjyde har nu spillet 228 kampe i landets bedste række.

 – Anders Koch er en af de dygtigst skøjtende backs i den danske liga, men vi kan se mange andre kvaliteter hos ham. Han har gode hænder og kan læse spillet. Og så kan han bygge på, ved at finde balancen mellem de korte og simple pasninger og de smarte og svære pasninger langt op i banen, forklarer assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

 – Anders Koch arbejder med sin fysik ikke mindst udenfor sæsonen. Og så tror jeg, at han kan forbedre sig, ved at arbejde med sit spændingsniveau og sin aggressivitet. Det kunne give ham mere spilletid, gøre ham mere konstant og give ham en større rolle på holdet.

Anders Koch har ligeledes repræsenteret Danmark ved U18- og U20-slutrunder. Han har vundet to guldhjelme efter mesterskaberne i 2016 og 2017 og har spillet otte kampe i Champions Hockey League.

– Når vi fokuserer på en bedre start på den nye sæson, hænger det bl.a. sammen med, at den sløje start på sidste sæson forfulgte os hele vejen. Det smitter også af på spillernes selvtillid, så vi må være konstante i alle kampe fra start.

– Jeg har stadig et job at passe og en chef at aftale tingene med, men jeg håber i forbindelsen med færdiggørelsen af min læretid på, at få mulighed for at træne lidt mere i den nye sæson. Jeg har hidtil været priviligeret med en forstående chef, men set fra et ishockeymæssigt synspunkt kunne det være rart med lidt ekstra frihed, slutter Anders Koch.