Analytiker: Så mange point laver NHL-danskerne i denne sæson

Foto: Jan Korsgaard

De nordamerikanske sportsmedier elsker statistikker og forudsigelser, og nu er TSN på banen med et bud på top 300 på NHL’s topscorerliste i denne sæson.

Det er TSN-analytikeren Scott Cullen, som har forsøgt at regne sig frem til, hvor mange point hver NHL-spiller laver i 2016/17-sæsonen. Det er der kommet en top 300-liste ud af, og fem danske NHL-spillere er med på listen.

Inden vi ser på danskerne, så lad os lige få afsløret, hvem Scott Cullen mener, bliver NHL-topscorer i den kommende sæson. Svaret er Sidney Crosby, som ifølge TSN-analytikerens beregninger laver 94 point i 79 kampe i 2016/17-sæsonen. Det gør den canadiske superstjerne til topscorer foran supertalentet Connor McDavid (86 point) og den forgangne sæsons NHL-topscorer Patrick Kane (85 point).

Den første dansker på listen skal findes på plads nummer 103. Her ligger Frans Nielsen, som ifølge Scott Cullen laver 49 point i 80 kampe for Detroit Red Wings. Det gør Nielsen til dansk topscorer foran Nikolaj Ehlers, som med 48 point i 76 kampe ligger nummer 109 på listen.

Mikkel Bødker bliver den tredje bedst producerende dansker med 43 point i 72 kampe for San Jose Sharks, mens der er et spring ned til Jannik Hansen og Lars Eller, som ventes at lave henholdsvis 29 point i 72 kampe og 28 point i 78 kampe.

Oliver Bjorkstrand og Philip Larsen figurerer ikke på Scott Cullens top 300.

Listens top ti og danskerlisten ser således ud:
top-300

Se hele listen HER