Anaheim henter ny målmand

Anaheim Ducks har torsdag hentet endnu en målmand til klubben. Canadiske Dustin Tokarski kommer til Californien fra Montreal Canadiens og skal nu konkurrere med blandt andre Frederik Andersen om at få spilletid i NHL.

Ducks giver den 23-årige svenske forward Max Friberg for 26-årige Tokarski, som har spillet seks NHL-kampe for Montreal Canadiens i denne sæson. Friberg har optrådt fem gange for Anaheim i denne sæson, og han har i alt seks NHL-kampe på cv’et.

Montreal sikrede sig lige før nytår målmanden Ben Scrivens i et trade med Edmonton Oilers, og derfor røg Dustin Tokarski ned som tredjevalg i den canadiske klub, som i øjeblikket har målmandsstjernen Carey Price på skadeslisten. Med Price tilbage ville Tokarski stå bag ham, Mike Condon og Ben Scrivens i målmandskøen hos Canadiens.

Det er dog ikke ligefrem, fordi vejen til spilletid bliver kortere med skiftet til Anaheim. Ducks råder i forvejen over en stærk målmandsgruppe, som består af Frederik Andersen, John Gibson, Anton Khudobin og Matt Hackett, så Dustin Tokarski skal nok ikke gøre sig de helt store forhåbninger om at komme på isen i NHL mere i denne sæson.

Umiddelbart ligner dagens trade altså mest en udveksling af AHL-spillere, da Max Friberg nok heller ikke er en spiller, som Montreal forventer sig meget af i NHL. Det kan dog være, at svenskeren med lidt luftforandring formår at indfri det potentiale, han har vist på AHL-niveau, hvor han står noteret for 98 point i 163 kampe.