Allsvenskan: Meyer fortsætter storspil – tre point i aften

Foto: Jan Korsgaard

Nicolai Meyer gør ikke noget for at skjule, at han satser på at blive topscorer i denne sæsons Allsvenskan.

Den giftige angriber med rødder i Frederikshavn og flere pointrige sæsoner på kontoen leverede igen i aften tre point, da Södertälje på hjemmebane vandt 4-2 over topholdet fra IK Oskarshamn – et tophold, der i øvrigt tippes til stensikkert at ende i top to og dermed tage en plads i Allsvenskan-finalen senere på sæsonen.

Det var Nicolai Meyer helt ligeglad med i aften. Han havde i øvrigt landsmanden George Sørensen på bænken. 

Christopher Liljewall satte 1-0-målet i powerplay med Meyer som den ene af to assister. Gæsterne udlignede til 1-1 i anden periode, men danskeren slog til med et solomål i det 48. minut. Joakim Hilding udlignede for Oskarshamn efter 55:27, men blot et minut senere var Meyer på spil igen.

Denne gang satte han et powerplaymål, der blev assisteret af supermakkerne Christopher Liljewall og ikke mindst Sebastian Dyk, der ligger toer på ligaens topscorerliste efter Meyer.

Deres samarbejde minder efterhånden om det, Meyer havde med Olle Liss, da de to spillede sammen i Aalborg, og det bliver formentlig svært for Södertälje at holde på duoen medmindre klubben sensationelt skulle rykke op i SHL. 

Meyer står nu på 42 point (19+23) og er fem point foran Dyk på andenpladsen i pointligaen. 

Også Pantern-danskerne Nick Olesen og Matias Lassen kom på scoringslisten, da Malmö-klubben vandt 3-2 hjemme i den vigtige kamp mod Vita Hästen fra Norrköping. 

Nederlag var der til både Mathias From (AIK Stockholm) på 2-3 i Karlskoga og Stefan Lassen, der tabte 2-3 i ordinær tid i Västervik.