Allsvenskan: Danske “pantere” afgjorde premiere

Herlig fredag aften for IK Pantern og ikke mindst to af klubbens danskere Nick Olesen og Matias Lassen. 

De var på besøg i Norrköping, hvor Vita Hästen tog imod til sæsonpremiere og Olesen og Lassen sænkede såmænd hjemmeholdet, da kampen skulle afgøres. 

Nick Olesen leverede ifølge Allsvenskans hjemmeside en fremragende individuel indsats, da han på egen hånd scorede 2-1-målet i begyndelsen af anden periode og nogle minutter senere hamrede Matias Lassen et slagskud ind til 3-1 for gæsterne. 

“Et projektil” fra blå linje, lyder det. 

Lassen delte i øvrigt pladsen i førstekæden med Oliver Larsen på en stor dansk aften i Norrköping. 

Lars Volden i Pantern-målet stod fremragende og Vita Hästen kom aldrig tilbage i kampen. 

George Sørensen var på bænken hos Södertälje, der til gengæld kunne notere en dansk målscorer i 3-5-nederlaget mod Oskarshamn på udebane. Nicolai Meyer scorede ved halvvejsmærket.

På “Hovet” i Stockholm var Mathias From i tredjekæden uden scoringer foran næsten 6500 publikummer, der skabte en skøn kulisse, da AIK vandt med 5-2 hjemme over BIK Karlskoga. 

Endelig var Stefan Lassen tilbage på højeste niveau og i andenkæden, da Almtuna leverede en perfekt premiere med 4-1 hjemme over Västervik. 

Der var i øvrigt hele 3878 tilskuere i gennemsnit til kampene i Allsvenskan. Vilde cifre og rekord i Sveriges næstbedste række.